« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
COSTA CONCORDIA

Policija uhitila zapovjednika talijanskog kruzera

Francesco Schettino, izvješćuju talijanski mediji, tvrdi da greben u koji je udario kruzer Costa Concrodia nije bio ubilježen u navigacijske karte

Fotografija vijesti
Više o

brodolom

,

havarija

,

Costa Concordia

,

Francesco Schettino

Zapovjednik broda Costa Concordia koji se nasukao kod talijanskog otoka priveden je na razgovor u policiju, prenosi Hina.

Francesco Schettino, izvješćuju talijanski mediji, tvrdi da greben u koji je udario kruzer Costa Concrodia nije bio ubilježen u navigacijske karte u što mnogi u izjavama za talijanske medije izražavaju sumnju. Costa Concordia se nalazi na izvrnuta na bok dvije stotine metara od rive a zapovjednika su spasioci zatekli na stijeni u neposrednoj blizini luke.

Tvrtka Costa Coricere, koja je vlasnik broda izjavila je da se u trenutku nesreće kapetan broda nalazio na zapovjednom mostu, te da je postupak evakuacije putnika proveden sukladno pravilima.

ANSA je izvijestila da su posljednjim podacima u nesreći broda poginule tri osobe, dvoje francuskih državljana i jedan peruanski član posade, a 14 ozlijeđeno. Raniji podaci govorili su o 40 ozlijeđenih. Poginuli su se, po prvim nalazima autopsije, utopili, navodi talijanska agencija. Od 4229 osoba koje su se nalazile na brodu kao nestale se, po različitim podacima, vodi od 20 do 40 osoba, izvijestila je ANSA u subotu navečer.

14.01.2012. 22:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh