« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
OKUPIRAJMO WALL STREET

Policija rastjerala prosvjednike u Bostonu

Pristalice pokreta "Okupirajmo Wall Street" podigle su šatorsko naselje u centru Bostona, no policija ih je sve rastjerala i pritom uhitila 47 prosvjednika

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

prosvjed

,

policija

,

Boston

,

Occupy Wall Street

Policija je u subotu rastjerala pristalice pokreta "Okupirajmo Wall Street" u Bostonu, uklonivši šatore u komercijalnom dijelu grada te je privela 47 prosvjednika, javlja Hina.

U kamp je upalo više od stotinu policajaca, u trenutku dok je većina prosvjednika još spavala, blokiravši pritom okolne ulice.

Uhićena su 33 muškarca i 14 žena, uglavnom zbog nedopuštenog ulaska na privatan posjet, izvijestila je bostonska policija. Akcija je prošla mirno, a policajci nisu nosili opremu za rastjerivanje prosvjednika, kao ni kacige i nisu bili naoružani.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Bostona Thomas Menino pohvalio je policijsku akciju i ponašanje prosvjednika.

"U interesu javne sigurnosti, na kraju smo morali djelovati", objasnio je Menino, dodavši kako će gradske vlasti onemogućiti bilo kakav novi pokušaj podizanja kampa drugdje u gradu. Policijski direktor bostonske policije Ed Davis kazao je kako smatra da ovo još nije kraj prosvjeda te da će policija nastaviti nadzirati okupljanje planirano navečer u samome središtu grada.

11.12.2011. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh