« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POLICIJSKA AKCIJA

Tijekom noći uhićeni prosvjednici iz Varšavske

Policijska akcija uslijedila je oko pola 4 ujutro nakon središnjeg prosvjeda "Ne damo Varšavsku"

(Infopunkt)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Cvjetni prolaz

,

Varšavska

Policija je rano jutros počela odvoditi prosvjednike Zelene akcije i Prava na grad koji su blokirali Varšavsku ulicu i na uglu s Gundulićevom postavili kontejnere kako bi spriječili izgradnju ulaza u podzemnu garažu u zagrebačkoj pješačkoj zoni, izvijestili su organizatori prosvjeda.

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević Hini je kazao da su brojne policijske snage na mjesto prosvjeda došla oko 3,30 sati ujutro.

"Najprije su počeli s uhićenjem aktivista. Odveli su ih 10 ili 15, a zatim su krenuli na micanje kontejnera", kazao je Tomašević.

Podsjetio je da kontejneri na uglu Gundulićeve i Varšavske, s kojih aktivisti nisu željeli sići, stoje od petka 5. veljače kada su, bez komunalnih dozvola, postavljeni kao info-pultovi za daljnje prosvjedne aktivnosti.

U operativnom dežurstvu zagrebačke policije o intervenciji nisu željeli govoriti, rekavši tek da se tijekom noći novinarima ne mogu davati nikakve informacije.

Policijska akcija uslijedila je nakon središnjeg prosvjeda "Ne damo Varšavsku" na kojem se protiv izgradnje ulaza u podzemnu garažu Hoto grupe, prema policijskoj procjeni, okupilo više od tisuću prosvjednika. Organizatori su međutim tvrdili da je, unatoč lošem vremenu, na prosvjedu bilo čak četiri tisuće građana.

Istovremeno investitor tzv. Cvjetnog prolaza Tomo Horvatinčić je, gostujući na HTV-u, organizatore prosvjeda optužio da u svemu imaju privatne interese kao i da stvaraju antipoduzetničku klimu. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 06:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh