« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SINDIKAT UČENIKA I STUDENATA:

Policija nezakonito postupala prema studentima

Tijekom posjeta Stjepana Mesića FF-u skupina studenata prosvjedovala je protiv ulaska u NATO.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.sushr.tk)
Više o

Stjepan Mesić

,

SSSH

,

Filozofski fakultet

,

Sindikat učenika i studenata

,

SUS

,

autonomija sveučilišta

,

prosvjed NATO

,

protuzakonito djelovanje policije

Sindikat učenika i studenata pri SSSH-u ustvrdio je danas da je bilo protuzakonito jučerašnje ponašanje policije prema skupini studenata koja je tijekom posjeta predsjednika Republike Stjepana Mesića Filozofskom fakultetu prosvjedovala protiv ulaska Hrvatske u NATO.

Sindikat traži od nadležnih ustanova da se izjasne o jučerašnjim događajima i odrede prema autonomiji sveučilišta.

Pozivajući se na svjedočanstva i medijske izvještaje, Sindikat navodi da su policajci na prostoru fakulteta pokušali iznuditi osobne podatke, a zatim i nasilno ograničavali kretanje skupini studenata te joj prijetili uhićenjima i interventnom policijom.

Sindikat smatra da je takvo ponašanje policije bilo protuzakonito, podsjećajući pritom da je prema Zakonu o visokim učilištima prostor visokoškolske ustanove nepovrediv pa na njemu nije dozvoljeno uredovanje državnih tijela bez suglasnosti i prisutnosti učilišnih čelnika.

Tijekom jučerašnjeg posjeta predsjednika Mesića zagrebačkom Filozofskom fakultetu nekoliko studenata prosvjedovalo je protiv ulaska Hrvatske u NATO, ističući transparent s porukom "NATO - 60 godina, sada je dosta". Komentirajući tu akciju, Mesić je izjavio novinarima da su demonstracije izražavanje mišljenja, dodajući da se i na taj način potvrđuje demokracija i njezina zrelost. (hina/metro-portal)

07.04.2009. 23:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh