« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Policija još nema dokaza za prijavu protiv Korade

Umirovljeni general još se službeno ne sumnjiči za četverostruko ubojstvo

Više stotina policijskih specijalaca i jučer su  bez uspjeha nastavili potragu za odbjeglim umirovljenim generalom Ivanom Koradom, kojeg policija još uvijek službeno ne sumnjiči za četverostuko ubojstvo.

Policijske blokade i dalje traju u obje županije, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj, a stožer policije je  radi operativnosti premješten u Zlatar Bistricu.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec izjavio je jučer da se potraga nastavlja, da kriminalistička obrada četiri ubojstva u okolici Ivanca i dalje traje, te da trenutačno neće biti podizanja optužnice. Ravnatelj policije Marijan Benko rekao je da je policija svakim danom sve bliže uhićenju generala te kako se vjeruje da je Korade u Hrvatskoj.

Posljednji ispraćaj bake i unukaNa mjesnom groblju u Petrovoj Gori kod Novog Golubovca jučer su pokopani baka Cecilija (62) i njezin 15-godišnji unuk Goran Hudić, žrtve prošlotjednog ubojstva u Velikoj Veterničkoj. Na pokopu se okupilo oko tisuću mještana, prijatelja i rodbine obitelji Hudić, te učenici Srednje škole Bedekovčina u kojoj je Goran pohađao prvi razred.  

Benko nije želio potvrditi nagađanja da generalu Koradi u bijegu pomažu prijatelji, no dodao je da je ‘on tu domaći čovjek, poznaje teren i to je u takvim situacijama vrlo teško’.
Prema neslužbenim informacijama osiguranje američkog predsjednika Georgea Busha zatražilo je od Ravnateljstva zagrebačke policije informacije o Koradi.

Zatražili su i sigurnosnu procjenu situacije. Tajne su službe navodno zabrinute činjenicom što se na nekoliko desetaka kilometara od Zagreba odvija lov na čovjeka u kojem sudjeluje više stotina policajaca. Benko je naglasio da zbog dolaska američkog predsjednika ni na koji način neće smanjiti intenzitet potrage za generalom. (METRO) 

01.04.2008. 01:41:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh