« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nevjerojatan slučaj

Polanski uložio žalbu na uhićenje i izručenje

Redateljev predstavnik kaže da je pravda već zadovoljena, a žrtva se slaže da redatelj ne bi trebao ići u zatvor

Više o

Roman Polanski

Redatelj Roman Polanski na švicarskom je sudu formalno uložio žalbu protiv naloga za njegovo uhićenje i izručenje u Sjedinjene Države.

Njegov je predstavnik Jeff Berg izjavio za emisiju "Good Morning America" da je cijela priča oko seksualnog odnosa s djetetom već 32 godine opterećena nepotrebnim komplikacijama i nedorečenosti te da je uhićenje Polanskog na dan kad je trebao primiti nagradu ciriškog festivala "jedna od mnogih okrutnih ironija" koje su se slavnom redatelju dogodile tijekom burnoga života.

Samantha Geimer s kojom je Polanski imao seksualni odnos zbog kojega je uhićen sada je u četrdesetim godinama i tvrdi da je oprostila Polanskom te da smatra kako ne bi trebao završiti u zatvoru. Redatelj je nakon tuluma kod Jacka Nickolsona gdje se dogodio zločin ubrzo uhićen i proveo je 42 dana u zatvoru gdje je vršena psihološka obrada na kojoj je priznao da je djevojku opio šampanjcem i s njom imao seksualni odnos. Nakon što je uvidio da će državni tužitelj tražiti dugogodišnju kaznu zatvora, pobjegao je iz Amerike u Europu gdje je do prije nekoliko dana živio i radio.

Da su i kolege oprostile Polanskom dokazuje i Oscar koji je dobio za film "The Pianist" 2003. Na dodjeli se nije pojavio, ali je cijela dvorana aplaudirala na nogama pri proglašenju.

Švicarski je sud potvrdio da je primio žalbu, izvijestili su lokalni mediji, a odluka suda se očekuje u idućim tjednima.

 

29.09.2009. 15:58:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh