« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ograničena sloboda

Polanski dobiva elektronsku napravu za nadzor

Redatelj bi u ponedjeljak mogao biti pušten na slobodu ali će se uređajima pratiti svaki njegov korak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Roman Polanski uhićenje

,

Roman Polanski

Radovi su počeli ovog vikenda u švicarskom zimskom boravištu Romana Polanskog u Gstaadu radi postavljanja elektronskog sustava nadzora predviđena nakon njegova uvjetnog oslobađanja, piše nedjeljni tjednik Sonntags Zeitung.

Redatelj bi mogao napustiti već u ponedjeljak zatvorsku ćeliju u Winterthuru (zueriški kanton) i uputiti se u kućni pritvor u bogatom zimovalištu u švicarskim Alpama gdje se nalazi njegova zimska rezidencija po imenu Milky Way.

Securiton, tvrtka specijalizirana za elektronski nadzor, "primila se posla oko chaleta" u subotu, piše Sonntags Zeitung. Roman Polanski nosit će elektronsku narukvicu koja će prenositi signal ako se udalji previše od kuće.

Pod uvjetom da se ne udalji sa svog posjeda od 1800 m2 francusko-poljski redatelj moći će "primati u svojem domu koga god želi i ugostiti ga kako želi", kazao je tjedniku glasnogovornik ministarstva pravosuđa Folco Galli.

"Moći će telefonirati bez ograničenja i dopisivati se elektronskom poštom", dodao je Galli.

Švicarsko pravosuđe pristalo je na njegovo oslobađanje sljedećih dana uz jamčevinu od 4,5 milijuna švicarskih franaka. (hina/metro-portal)

29.11.2009. 17:07:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh