« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HRVATSKA HAPSI

Polančecovo uhićenje izazvalo veliku pozornost u BiH

"Je li sljedeći Ivo Sanader?", naslov je teksta u sarajevskom Oslobođenju, a Dnevni avaz piše "Hrvatska hapsi privatizacijsku mafiju"

(Nikola Wolf/Cropix/Podravski list )
Više o

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

BiH mediji

Uhićenje bivšeg potpredsjednika hrvatske vlade Damira Polančeca izazvalo je veliku pozornost medija u Bosni i Hercegovini a neki od njih u srijedu nagađaju da se sada otvara put procesuiranju još značajnijih osoba.

"Je li sljedeći Ivo Sanader?", naslov je teksta u sarajevskom "Oslobođenju" u kojemu se opširno izvješćuje o akciji USKOK-a i hrvatske policije.

List navodi da je u hrvatskoj javnosti nakon Polančecova privođenja otvoreno pitanje je li ovaj bivši visoki dužnosnik djelovao samostalno i hoće li istraga o nezakonitostima povezanim s koprivničkom Podravkom dovesti i do bivšeg hrvatskog premijera Sanadera.

"Hrvatska hapsi privatizacijsku mafiju", piše na naslovnici "Dnevni avaz" prenoseći sve potankosti o privođenju Polančeca, obavljenog u utorak.

List ističe i to da je HDZ odlučio suspendirati Polančeca sa svih stranačkih dužnosti te da je i premijerka Jadranka Kosor dala izravnu potporu svim akcijama pravosuđa u provedbi zakona.

I banjalučke "Nezavisne novine" opširno pišu o Polančecovu uhićenju, no bez posebnih komentara.

List podsjeća da je Polančec u javnosti dugo povezivan s korupcijskim skandalom oko Podravke te da neki drže kako je zapravo on i smislio i naložio cijelu operaciju u kojoj se skupina menadžera novcem koprivničke tvrtke pokušala dokopati većinskog vlasničkog udjela. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 11:55:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh