« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
JEDNA PO JEDNA

Polančec pod istragom USKOK-a i zbog rasvjete nogometnog igrališta

Policija sumnja u nezakonitosti u gradnji reflektora na nogometnom igralištu NK Osvit iz Polančecova rodnog mjesta Đelekovec

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

istraga

,

Anto Nobilo

,

NK Osvit

,

Đelekovec

,

rasvjeta igralište

Bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca policija je USKOK-u kazneno prijavila i zbog sumnje u nezakonitosti u gradnji rasvjete na nogometnom igralištu Nogometnog kluba "Osvit" u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika u slučaju rasvjete igrališta i pritom nije otkrilo njihov identitet. No od izvora bliskog policijskoj istrazi doznaje se da je jedan od njih Polančec, protiv kojega je USKOK prije desetak dana već pokrenuo istragu zbog protuzakonita posredovanja kojim je oštetio "Podravku" za 10 milijuna kuna.

U policijskom priopćenju ne spominju se imena ni godine rođenja osumnjičenika, no mediji nagađaju da je među njima i Polančecov kum Nevio Prlog, poduzetnik koji je u pritvoru od 18. siječnja zbog sumnje u korupciju povezanu s "Podravkom".

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo kazao je za Hinu da mu nije poznata nova policijska kaznena prijava. "Ništa još ne znam", kazao je, dodavši da njegov branjenik još nije dobio poziv na razgovor u USKOK-u ni za istragu koja se već vodi.

Ravnateljstvo policije je priopćilo da je jedan od trojice osumnjičenika poticao odgovorne osobe u zagrebačkom građevnom poduzeću da u poslovnim knjigama lažno prikažu kako je koprivnička tvrtka za njih obavila radove na nogometnom igralištu.

Zloporaba položaja i ovlasti

Na temelju lažnog prikaza poslovnog odnosa poduzeće iz Zagreba isplatilo je 354.000 kuna poduzeću iz Koprivnice, koje je stvarno obavilo radove na izgradnji rasvjete nogometnog igrališta. Dodaje se da je osumnjičenik naknadno utjecao na vlasnika koprivničke tvrtke da ispostavi dvije fakture o obavljenim radovima na izgradnji rasvjete u iznosima od 230.000 i 118.000 kuna, a potom je sam nogometnom klubu darovao 385.000 kuna.

Jednog osumnjičenika policija sumnjiči za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje, a preostalu dvojicu za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službenih isprava.

Mediji su još u listopadu prošle godine pisali o policijskoj istrazi o tzv. Polančecovim reflektorima, pokrenutoj nakon anonimne prijave. Iz NK "Osvita" tada su poručili kako su reflektori dar Damira Polančeca koji redovito igra s veteranima tog kluba.

Za policiju prijeporna rasvjeta igrališta svečano je puštena u rad početkom srpnja 2008., a proslavu je uveličala prijateljska utakmica veterana zagrebačkog Dinama i NK "Osvita" predvođena Polančecom. (hina/metro-portal)

02.02.2010. 17:52:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh