« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MENADŽER

Polančec ostaje u istražnom zatvoru, žalba odbijena

USKOK Polančeca tereti da je zloporabom položaja i ovlasti oštetio Podravku za velik novčani iznos - špekulira se za oko 75 milijuna kuna

(Karlo Eisenbeisser/CROPIX/Podravski list )
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

Anto Nobilo

,

Krešimir Devčić

,

menadžer afera

,

istražni zatvor

Bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Damir Polančec, osumnjičen u istrazi vezanoj uz Podravku, ostaje do daljnjega u istražnom zatvoru, odlučilo je izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbivši, kao neosnovanu, žalbu njegova branitelja.

Istodobno je odbijena i žalba USKOK-a na odluku istražnog suca Krešimira Devčića o puštanju na slobodu zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića, također osumnjičenog u antikorupcijskoj akciji "Menadžer" kojom se istražuju nezakonitosti povezane s koprivničkom prehrambenom tvrtkom. Tako će se Marković u nastavku istrage braniti sa slobode, za razliku od Polančeca, koji je zadržan u jednomjesečnome istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Nakon odluke suca Devčića Polančecov branitelj Anto Nobilo je rekao kako se neće žaliti te je objasnio da je zadovoljan odlukom jer njegov branjenik može biti pušten i prije ako se ispitaju svi svjedoci.

Polančeca, dosad najviše rangiranoga državnog dužnosnika koji je završio u zatvoru u Remetincu, USKOK tereti da je zloporabom položaja i ovlasti oštetio Podravku za velik novčani iznos. Službeno nije objavljeno o kojem je iznosu riječ, a mediji nagađaju da se radi o 75 milijuna kuna.

Markovića se, pak, tereti da je poticao na zloporabe položaja i ovlasti pri pružanju savjetničkih usluga Podravki. Od osmero osumnjičenih u istrazi o Podravki Polančec i bivši predsjednik njezine uprave Zdravko Šestak jedini su iza rešetaka, a ostali se brane sa slobode. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 17:37:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh