« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ANTO NOBILO:

Polančec iznio obranu u USKOK-u

Nobilo je izjavio kako se Polančec u Uskoku nije branio šutnjom, ali nije otkrio kako se očitovao o krivnji

(Boris Kovačev/Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Anto Nobilo

,

obrana

Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec iznio je večeras obranu pred istražiteljima u sjedištu Uskoka u Gajevoj ulici, izjavio je nakon jednosatna ispitivanja njegov branitelj Anto Nobilo.

Polančec se u Uskoku nije branio šutnjom, nego je iznio aktivnu obranu, kazao je novinarima ispred sjedišta Uskoka Nobilo, no nije otkrio kako se Polančec očitovao o krivnji.

Nakon saslušanja Polančec je policijskim kombijem izveden iz zgrade Uskoka i, kako se pretpostavlja, odveden u policijsku jedinicu za zadržavanje i privođenje gdje će provesti noć. U Uskoku sada moraju odlučiti hoće li protiv Polančeca pokrenuti istragu i zatražiti jednomjesečni istražni zatvor o kojemu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Kako je kasno popodne izvijestila policija, Polančeca je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je nanesena velika materijalna šteta tvrtki Podravki u kojoj je 1992. i počeo svoju poslovnu karijeru. Osim njega za zlouporabe su osumnjičeni bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak i bivši član Nadzornog odbora Josip Pavlović. Obojica su od listopada prošle godine već osumnjičeni u aferi "Spice".

Šestak je danas dodatno osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti prilikom usluga pravnog savjetovanja Podravke, a po sumnjama policije na to ga je poticao zagrebački odvjetnik Zoran Marković, koji je nešto prije 20 sati policijskim kombijem doveden u Uskok. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 21:21:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh