« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
CIRKUS U GRADU

Pola tone leda topi se na Festivalu novog cirkusa

Na Sceni Travno igra predstava P.P.P., dok je žena s bradom Jennifer Miller u kinu Grič u 10h

Festival novog cirkusa - Compagnie Non Nova
Festival novog cirkusa - Compagnie Non Nova (FNC)
Više o

Festival novog cirkusa

,

Compagnie Non Nova

,

P.P.P.

,

Scena Travno

Nakon šest dana temeljitih priprema u novozagrebačkom kazalištu, gotovo pola tone leda spremno je za predstavu „P.P.P." francuske novocirkuske skupine Compagnie Non Nova, koja će otvoriti šesti Festival novog cirkusa. U pravoj maloj tvornici leda u nekoliko prostorija Scene Travno danima se klesao, kresao i glancao led ne bi li bio spreman za poetičnu predstavu o transrodnom putovanju umjetnice Phie Menard.

Stotine ledenih kugli, ledeni tepisi, pa čak i mala prijestolja, dio su neobične scenografije, privlačne koliko i opasne. Led se u dvorani tijekom izvedbe topi, pada sa stropa, skliže i nestaje. Unatoč namještenoj temperaturi od 17 stupnjeva Celzijevih (građani se pozivaju da svoje jakne ne ostavljaju u garderobi), temperatura ljudskih tijela u publici podiže temperaturu dvorane, dodatno potičući led da se topi.

- Ja ne znam koja će kugla i kada pasti. Samo znam svoju koreografiju. Imam veliko povjerenje u jedinog čovjeka koji postavlja stotine kugli da vise nad pozornicom. Jedino on zna na kojoj su temperaturi zamrznute pojedine kugle, što onda utječe i na njihovo topljenje - objašnjava francuska žonglerka.

Intimna predstava „P.P.P." na Sceni Travno igra samo u subotu, 13. studenoga, u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti u Showroomu galerije Nova (Teslina 7), ili neposredno prije predstave u kazalištu, ako nije rasprodana. Više informacija na www.cirkus.hr.

13.11.2010. 09:17:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh