« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ponovno?

Pokušali opljačkati poslovnicu Fine na Vrbanima

Nadamo se da ovo nije uvod u nove užase kojima smo bili svjedoci lanjske jeseni

(Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

pljačka

,

pljačka u Zagrebu

Dva nepoznata naružana razbojnika pokušala su oko 14:30 sati opljačkati poslovnicu Fine u Rujanskoj ulici 13 u zagrebačkom naselju Vrbani, ali to im nije pošlo za rukom.

Pokušaj pljačke dogodio se dok su dva zaštitara firme Sokol Marić, D. B. (38) i M. P. (28) prenosili novac iz poslovnice Fine u blindirano vozilo. Dva maskirana muškarca potrčala su prema zaštitarima, te u njih uperili pušku druge cijevi za koju se pretpostavlja da je kalašnjikov i zatražili novac.

Kada su shvatili da ih očekuje prepad, zaštitari i zaposlenik ušli su u blindirani kombi, zatvorili se te pokrenuli vozilo kao da će pobjeći, a kad su bili na sigurnoj udaljenosti nazvali su policiju.

Kad su shvatili da im je namjera propala, pljačkaši su se ukrcali u crni BMW s kojim su se dovezli do mjesta zločina, a isti taj automobil je nedugo nakon pokušaja pljačke pronađen zapaljen na Jarunu.

Prema nekim navodima, postojao je i treći razbojnik u ulozi vozača BMW-a, no nema službene potvrde te informacije. Zanimljivo je da se ovaj pokušaj pljačke dogodio baš danas kad se obilježavao Dan policije.

28.09.2009. 18:12:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh