« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KRAJ AGONIJE

Pokrenut stečaj nad Pevecom Zagreb

Pevec Zagreb ima osam prodajnih centara i 726 zaposlenih, a dug radnicima, koji nisu primili plaće još od rujna, iznosi oko 12 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

stečaj

,

Zdravko Pevec

,

Darko Šket

,

Pevec Zagreb

Sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt donijela je danas odluku o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec Zagreb, koja je blokirana još od 15. listopada prošle godine u iznosu od 225 milijuna kuna.

Pevec Zagreb ima osam prodajnih centara i 726 zaposlenih, a dug radnicima, koji nisu primili plaće još od rujna, iznosi oko 12 milijuna kuna.

Ispred suda se okupilo pedesetak nezadovoljnih radnika iz Slavonskog Broda, Kutine, Zagreba i Koprivnice koji su izviždali Zdravka Peveca pri ulasku i izlasku iz zgrade suda, te izrazili zadovoljstvo proglašenjem stečaja.

Privremeni stečajni upravitelj Peveca Zagreb Darko Šket rekao je novinarima kako ukupni dug tvrtke dosiže oko 1,1 milijardu kuna, a točan bi se iznos trebao doznati kad vjerovnici prijave sva potraživanja. Knjigovodstvena imovina također je u iznosu ukupne zaduženosti, dok 300 milijuna kuna iznose dugovanja unutar grupe Pevec koja se neće moći naplatiti.

Sindikalni povjerenik Željko Klaus, koji je zastupao dio Pevecovih radnika, izrazio je zadovoljstvo proglašenjem stečaja jer time prestaje agonija radnika. Sada će dio radnika moći nastaviti s radom u tvrtki u stečaju, a dio će dobiti naknadu za nezaposlenost.Šket je najavio da će Pevecov bjelovarski prodajni centar biti otvoren 19. veljače, a zadarski sredinom ožujka.

Nakon izlaska iz sudnice Zdravko Pevec izjavio je da ne odustaje od spašavanja tvrtke ustvrdivši kako ima stranog strateškog partnera koji je upoznat sa stanjem u tvrtki Pevec, i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Na pitanje novinara o kome je riječ rekao je da će mediji "biti na vrijeme obaviješteni". Dodao je kako ne mora on biti jedini vlasnik tvrtke, a cilj mu je opstanak tvrtke i očuvanje radnih mjesta.

Stečajni postupak Pevec Bjelovara sa šest centara i 427 zaposlenih otvoren je još potkraj prošle godine. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 12:53:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh