« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
sport ujedinjuje regiju

Pokreće se Regionalna boksačka liga

Povodom prve godišnjice smrti Mate Parlova obavljen radni sastanak boksačkih stručnjaka bivše Jugoslavije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Mate Parlov

,

boks

,

boksački klub Pula

,

Regionalna boksačka liga

,

boks stručnjaci Jugoslavije

,

kvaliteta boksa

Nema sumnje da su stvoreni svi uvjeti da najkasnije do početka sezone 2010/11. starta nova Regionalna boksačka liga koja bi na početku brojila najviše osam klubova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije, zaključak je to s današnjeg prvog radnog sastanka u Puli koji je okupio najrelevantnije boksačke stručnjake s prostora bivše Jugoslavije.

Oni su, naime, jučer doputovali u Pulu gdje su danas u povodu prve godišnjice smrti pulske i svjetske boksačke legende Mate Parlova položili cvijeće na njegovu grobu.

Po riječima tajnika Boksačkog kluba "Pula" Miroslava Hlušičke, sama činjenica što su se na dan obilježavanja prve godišnjice smrti velikana Mate Parlova okupila najuglednija imena iz svijeta boksa ovih država, potvrđuje opravdanost i obvezuje sudionike ovog sastanka da konačno ustraju na ideji ponovne reafirmacije boksa kao jednog od najstarijih olimpijskih sportova, te podizanju kvalitete koja se posljednjih dvadesetak godina zabrinjavajuće urušila.

"Vođeni iskustvom iz drugih sportova, poput košarke i vaterpola, smatramo da bi liga u kojoj bi sudjelovalo od šest do osam klubova s područja bivše Jugoslavije bila iznimno korisna za sve boksače." Miroslav Hlušička

Predstavnik Boksačkog saveza Srbije Tadija Kačar i izbornik njihove mlade boksačke reprezentacije Dragan Vujković u potpunosti su poduprli ovu inicijativu s naglaskom kako svi boksački savezi ovih država moraju donijeti odluku o pristupanju takvom sustavu natjecanja.

"Naravno, prerano je govoriti o samom sustavu natjecanja koji će se regulirati posebnim pravilnicima i propozicijama, ali postoji mogućnost da se neke kategorije dupliraju", kazao je Vujković dodavši kako bi idealno rješenje bilo 7-8 kategorija. Ujedno je kazao kako bi svaki klub na početku natjecanja trebao uplatiti kotizaciju kao jamstvo sudjelovanja u Regionalnoj boksačkoj ligi.

Novi sastanak zakazan je za 18. rujna u Srbiji do kada koordinacijsko tijelo treba pripremiti prijedlog statuta kao i pravilnik natjecanja.

Izvor: Hina

29.07.2009. 18:08:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh