« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SJEVERNA KOREJA U SUZAMA

Pokopan "Dragi vođa" Kim Jong-Il

Sjevernokorejska nacionalna televizija emitirala je sprovod Dragog vođe, prikazujući povorku koja je pratila posmrtne ostatke Kim Jong-Ila

Pogreb Kim Jong-Ila
Pogreb Kim Jong-Ila (YouTube screenshot)
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

sprovod

,

Dragi vođa

Sjevernokorejska televizija emitirala je prizore sprovoda čelnika Kim Jong-Ila u srijedu, prikazujući desetke tisuća osoba kako plaču duž povorke koja je pratila posmrtne ostatke kroz grad.

Snimke prikazuju crnu limuzinu s ogromnim portretom preminulog vođe između više desetaka tisuća vojnika pognutih glava u znak poštovanja ispred mauzoleja Kumsusan u Pjongjangu odakle je povorka krenula. Iza prvog automobila kretala se limuzina s velikim buketom bijelog cvijeća, a potom dugi automobil s crnim lijesom Kim Jong-Ila, prekrivenim crvenom zastavom.

Desno od automobila hodao je Kim Jong-Un, sin i nasljednik Kim Jong-Ila na čelu zemlje, odjeven u tamno civilno odijelo. Uz limuzinu su hodali visoki časnici i dužnosnici, predstavnici Radničke stranke Koreje, jedine stranke u zemlji.

Prikazani su i prizori građana u suzama duž povorke koja je prolazila snijegom pokrivenim ulicama glavnog grada.

Kim Jong-Il umro je 17. prosinca u 69. godini od srčanog udara. Na čelu zemlje bio je od 1994., nakon smrti svojeg oca Kim Il-Sunga, utemeljitelja komunističke Sj. Koreje.

28.12.2011. 09:01:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh