« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NAKON POLUFINALA

Poklepović: Finale između Hajduka i Šibenika bit će dalmatinski sraz

Neka nitko ne dira ovaj grad koji može prirediti ovakav dekor. Klanjam se do poda dekoru i publici, izjavio je trener Hajduka

(Vladimir Dugandžić/Cropix)
Više o

Kup

,

Hajduk Dinamo

,

Krunoslav Jurčić

,

Stanko Poklepović

,

Varteks Šibenik

,

Branko Karačić

,

Samir Toplak

Trener splitskog Hajduka Stanko Poklepović nakon večerašnje pobjede u uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog kupa protiv Dinama izrazio je zadovoljstvo plasmanom svoje momčadi u finale tog natjecanja, dok je trener Dinama Krunoslav Jurčić rekao kako je nezadovoljan što nogometaši njegove momčadi nisu u igri preuzimali više rizika.

Poklepović je izjavio kako je iznimno važno što su se igrači Hajduka i Dinama na Poljudu ponašali korektno, kulturno i civilizirano. Poklepović je naglasio kako se protivnika u finalu, momčad Šibenika treba maksimalno uvažavati, te da će Hajduku u borbi za naslov pobjednika Kupa biti teško kao što je to bio u u susretima polufinala protiv Dinama.

"Finale između Hajduka i Šibenika bit će dalmatinski sraz", kazao je Poklepović.

Poklepović je posebice pohvalio ambijent koji su večeras na Poljudu priredili navijači. "Neka nitko ne dira ovaj grad koji može prirediti ovakav dekor. Klanjam se do poda dekoru i publici", rekao je.

Dinamov trener Jurčić naglasio je kako je upravo cjelokupan ambijent koji se stvarao uoči utakmice, te ozračje na stadionu utjecalo na njegove igrače kod kojih se stvorio strah.

"Pogođen sam činjenicom što se Dinamovi igrači nisu oslobodili tog straha i što nije bilo pojedinaca koji će preuzeti veću odgovornost i rizik u igri", kazao je Jurčić dodavši kako u igri Dinamove momčadi nije bilo tečnosti.

Nogometaši Šibenika također su se plasirali u finale Kupa. U današnjoj uzvratnoj utakmici polufinala Šibenik je u gostima pobijedio Varteks 2-0, što im je bilo dovoljno za prolaz u finale jer je prva utakmica završla neodlučeno 0-0.

"Čestitke mojim igračima što su postali heroji ulaskom u finale, a hrvatskoj javnosti ne želim više ništa reći, zato jer se ne igra nogomet samo za Dinamo i Hajduk, već u Hrvatskoj ima još mnogo klubova", kazao je nakon susreta trener Šibenika Branko Karačić.

"Čestitke Šibeniku na zasluženom plasmanu u finale, a vjerujem da ćemo mi tijekom noći ili sutra postati svjesni kakvu smo priliku propustili. Uplašili smo se takve prilike, umjesto da se nametnemo, a što sam tražio u poluvremenu. Igrači Šibenika su to vješto koristili, a s obzirom da imaju izvanserijskog Zeca, moji igrači mu nisu bili u stanju parirati i sve u svemu to je na kraju odlučilo", bile su riječi trenera Varteksa Samira Toplaka. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 21:28:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh