« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
DOĐITE

Poezija to go uživo druženje s pjesnicima 3.5. u Kinu Europa

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go

Godišnjica Poezije to go
Godišnjica Poezije to go (Tekston)
Više o

Poezija to go

,

Sonja Zubović

,

Tekston

Projekt Poezija to go program je poticanja čitanja poezije za mlade, koji je osmislila književnica Sonja Zubović, voditeljica umjetničke organizacije Tekston, a zaživio je na društvenim mrežama 2015. godine. Na Facebooku ga prati do 15.000 ljudi dnevno!

Zahvaljujući projektu, poezija je dobila novu šansu da se lako i brzo otvara mladima i svima koji se tako osjećaju.

Izvan internetskog medija Poezija to go u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a uvijek sudjeluju i određene osobe iz javnog života, pa su do sada poeziju tako podržali i Luka Bulić i Baby Dooks.

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go.

Nastupaju pjesnici Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović.

Televizijski i radijski urednik i voditelj Miljenko Cvitković-Minja u svojem će prepoznatljivom stilu pročitati nekoliko pjesama, a Goran Gorše, skladatelj i umjetnički voditelj ansambla Sudar, glazbenom čarolijom pretvorit će interpretaciju poezije u doživljaj za pamćenje. Medijski pokrovitelj je Radio 101.

Goran Gorše uglazbio je najveći broj poetskih interperetacija u okviru projekta Poezija to go, u kojem su do sada sudjelovali i Robert Kurbaša, Ana Vilenica i Mladena Gavran.

O projektu Poezija to go pogledajte više na www.tekston.hr i Facebook profilu, a jedan skladateljski rad Gorana Goršea:

25.04.2017. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh