« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
POTPORE

Poduzetnicima stiže 1.13 milijardi kuna iz EU fondova

Natječaj se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020. financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvo

Stiže lova iz EU fondova
Stiže lova iz EU fondova (FreeDigitalPhotos)
Više o

EU fondovi

,

poduzetnici

,

potpore

Za natječaj 'Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu' namijenjeno je 770 milijuna kuna, a za natječaj 'Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP' 361 milijun kuna. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ističe da je riječ o dosad najvećem natječaju iz fondova EU-a.

Prijave na natječaj kreću od 11. svibnja, a potpisivanje prvih ugovora Maras očekuje u rujnu. Kazao je i kako očekuje od tih natječaja od 120 do 130 projekata te ulaganja do 4 milijarde kuna.

Minimalni iznos potpore koji poduzetnici mogu dobiti za izgradnju je 1,5 milijuna kuna a maksimalni 15 milijuna kuna. Potpore za opremanje kreću se od minimalnih 500.000 kuna do maksimalnih 5 milijuna.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se za početna ulaganja te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta, za podizanje konkurentnosti kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u opremu, tehnologiju i nove proizvode, širenje poslovne djelatnosti. Natječaj se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020. financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Maras je najavio i nove natječaje za bespovratna sredstva kroz koje će poduzetnici do 2020. moći povući čak 7,5 milijardi kuna.

10.04.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh