« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
podrška

Podržimo studente i pritisnimo Primorca

Kako uručiti molbu Ministarstvu znanosti i što se time može postići

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (slobodnifilozofski.org)
Više o

fakultet blokada

,

štrajk na Filozofskom

,

slobodnifilozofski.bloger.hr

,

slobodni filozofski

,

molba Ministarstvu

Studenti koji, unatoč sve slabijoj podršci medija, i dalje blokiraju nastavu i zahtijevaju besplatno obrazovanje dosjetili su se načina na koji se Primorčevo ministarstvo može pritisnuti kako bi napokon počelo raditi svoj posao.

Radi se o načinu na koji se može uručiti molba Ministarstvu, a naravno radi se o molbi za besplatno obrazovanje. Kako je dobar dio nas koji ovo pišemo, a i čitamo, studirao besplatno, bilo bi pošteno da se potrudimo to omogućiti i ovom naraštaju koji ima hrabrosti artikulirati svoje zahtjeve ne u birtijama i na rave partyjima, nego blokirajući nastavu, spavajući na fakultetu i trudeći se dobiti šansu u životu.

Slijedeći tekst prenosimo s bloga studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta:

Svi su građani/ke Republike Hrvatske slobodni besplatno uručiti neku molbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, pa tako i molbu za besplatnim obrazovanjem. Primjer takve molbe svima je dostupan ovdje.

Ako podupirete naš cilj (ukidanje svih oblika uvedenog naplaćivanja visokoga obrazovanja na svim razinama: preddiplomskoj, diplomskoj i postdiplomskoj), molbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa možete uručiti na Donjim Sveticama 38 u urudžbenom uredu Ministarstva. Kako bi se, ipak, izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve ili dugo čekanje u redu (ponekad se, naime, može dogoditi da mnogo građana/građanki u isto vrijeme Ministarstvu želi uručiti neku molbu), ne bi bilo loše molbu doći uručiti što ranije, primjerice, u srijedu u 10.00 sati...

Treba samo napomenuti da građani/građanke svoje molbe Ministarstvu ne mogu uručiti između 12.00 i 12.30 jer službenici i službenice Urudžbenog ureda tada imaju pauzu.

Isto tako, svaki se građanin/građanka RH koji/a to želi Ministarstvu može obratiti telefonom, faksom ili e-mailom svakim radnim danom, recimo, u srijedu u 10 sati ili u neko slično vrijeme.

Ako, primjerice, neki građanin ili građanka RH ima želju obratiti se nekim upitom državnome tajniku Radovanu Fuchsu, Uredu za visoko obrazovanje i slično, brojeve telefona, faksa i e-mail adrese te ostale kontakte može pronaći na internetskim stranicama

http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=1936

te

http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=1938

Svaki se građanin/građanka RH Ministarstvu može obratiti svakim radnim danom, recimo, u srijedu u 10 sati i slično, a ovdje napominjemo da je e-pošta Ministarstva dostupna stalno, stoga svakom građaninu/građanki RH stoji na raspolaganju u bilo koje vrijeme.
Na kraju, molimo građane/građanke da u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ne odlaze organizirano odnosno istovremeno (primjerice,  u srijedu u 10.00 sati ili u neko slično vrijeme) jer bi se to moglo smatrati nenajavljenim javnim okupljanjem, a to nikako ne bismo željeli.

Kako prenose mediji, danas su neki građani i građanke RH odlučili uručiti ovu molbu u Ministarstvo. Jedna je građanka objavila i snimku svoga uručivanja molbe koju možete vidjeti ovdje, a vijest o tome prenio je i HRT.

NAPOMENA: U primjeru molbe u zaglavlju stoji [Ime i prezime pošiljatelja] i [Adresa pošiljatelja]. Kada građani/građanke RH uručuju svoje molbe, oni, naravno, u zaglavlje trebaju staviti svoje ime i prezime, a na dnu se molbe trebaju potpisati.

Ovo su iskustva jedne građanke koja je jutros uručila molbu Ministarstvu i nakon toga nam poslala e-poruku koju je, zajedno s linkom na ovaj članak, poslala i svim svojim poznanicima.

Studenti NE pozivaju nikoga da to napravi danas u 10 sati. No, mi pozivamo, te vas podsjećamo da je adresa Ministarstva:

Donje Svetice 38
10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4569 000
Faks: +385 1 4594 301
E-pošta: ured@mzos.hr

Da se ne bi slučajno izgubili, tu vam je i karta:

13.05.2009. 00:27:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh