« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEMA POMOĆI

Podnesene kaznene prijave protiv bivše uprave Radija 101

Najveći dio duga otpada na državna potraživanja jer smijenjena uprava nije plaćala ni PDV ni doprinose na plaće zaposlenih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Radio 101

,

kaznena prijava

,

Stojedinica

,

Drago Perić

,

Dario Dusper

Nova uprava Radija 101 danas je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave Darija Duspera zbog sumnje da je tu radiopostaju ostavio u dugovima koji konzultanti procjenjuju na čak 19 milijuna kuna.

Uz Duspera, kojega sumnjiče za nesavjesno poslovanje i zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, Općinskom državnom odvjetništvu prijavljena je i članica uprave knjigovodstvenog servisa Ergo-net koji je vodio poslovne knjige Radija 101.

"Kaznena prijava temeljena je na izvješću revizije poslovanja ovlaštenog revizora", navodi u priopćenju predsjednik Uprave "Stojedinice" Drago Perić. Dodaje da se stanje na toj radiopostaji i dalje sagledava te da postoji mogućnost da će podnijeti kaznene prijave protiv još nekih osoba.

Priča o dugu kultne zagrebačke radiopostaje u javnost je izašla nakon što su krajem listopada prošle godine dioničari smijenili staru i postavili novu upravu na čijem je čelu Duspera zamijenio Perić.

Kada je nalaz revizije pokazao da dug na kraju 2009. iznosi 19 milijuna kuna nova je uprava odlučila upozoriti na teško stanje pa je postavila plakate na kojima iznos duga prekriva genitalije obnaženog muškog tijela. Zbog tih je plakata Radio 101 zaradio prijavu zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, odnosno remećenja javnog reda i mira.

Po tvrdnjama nove uprave, najveći dio duga odnosi se na dugovanja državi jer Dusperova uprava, među ostalim, nije plaćala PDV i doprinose na plaće zaposlenika.

Dusper je s druge strane u izjavama raznim medijima tvrdio da je iznos duga manji od 19 milijuna kuna te da su s poteškoćama u poslovanju bili upoznati svi zaposlenici, među kojima je i tridesetak od ukupno 78 suvlasnika.

Zahtjev za financijsku pomoć Radiju 101 početkom tjedna odbio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, rekavši da bi se bilo kakvom pomoći i intervencijom grad Zagreb upleo u medijske slobode. "To bi bilo prozivanje gradonačelnika i grada Zagreba da novcem kupuju naklonost 'Radija 101' ili bilo koje radijske postaje", rekao je Bandić. (hina/metro-portal)

22.01.2010. 15:38:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh