« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MOTIV NEPOZNAT

Podivljali Slovak ubio sedmero ljudi, pa presudio sebi

VIDEO - 50-godišnji muškarac ubio je šest članova jedne romske obitelji i još jednu ženu, a ranio je i 14 osoba

bratislava pucnjava
bratislava pucnjava (YouTube)
Više o

pucnjava

,

poslovi iz prošlosti

,

ženske cipele

,

broj cipela

U glavnom gradu Slovačke Bratislavi naoružani muškarac danas je ubio šest članova jedne romske obitelji i još jednu ženu, a zatim je presudio sebi kad ga je okružila policija, rekao je načelnik slovačke policije Jaroslav Spisiak.

U pucnjavi ubojice i policije ranjeno je 14 ljudi, među kojima i policajac koji je pogođen u glavu. Devet ranjenih osoba prevezeno je u bolnicu, a jedna je u kritičnom stanju. Motiv i identitet ubojice, Slovaka u dobi oko 50 godina, još su predmet istrage, rekao je Spisiak.

"Bio je sam. Pri pokušaju bijega pucao je na sve što se kretalo, ali su ga policajci opkolili i nije uspio pobjeći", rekao je Spisiak novinarima nedaleko od četvrti Devinske Nove Vesi u kojoj se dogodila tragedija.

Objasnio je kako je muškarac ušao u jedan stan naoružan automatskom puškom i dvama pištoljima te je ubio četiri žene i jednog muškarca. Na dovratku je ubio i jednog rođaka ubijenih te jednu ženu na obližnjem balkonu te je pobjegao, a kad ga je okružila policija ubio je i sebe.

Ministar unutarnjih poslova Daniel Lipsic rekao je kako su šest ubijenih osoba bili članovi većinom siromašne romske manjine. "Bila je to obitelj romskog podrijetla. Još ne znamo motiv, a ne želim nagađati je li motiv bio rasizam ili nije", rekao je ministar na konferenciji za novinare. (hina/metro-portal)

30.08.2010. 21:15:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh