« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ČITANJE OPTUŽNICE

Počinje suđenje Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo

Ivo Sanader, odbjegli premijer, te bivša alfa i omega HDZ-a, danas izlazi pred suca Ivana Turudića gdje će se očitovati da li se osjeća krivim za ratno profiterstvo

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

korupcija

,

Hypo banka

,

mito i korupcija

,

Županijski sud u Zagrebu

,

provizija

,

ratno profiterstvo

,

suđenje Sanaderu

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu danas, oko 9 sati, počinje suđenje za ratno profiterstvo na zagrebačkom Županijskom sudu. Bivši šef HDZ-a očitovat će se da li se osjeća krivim zbog navodnog uzimanja provizije u iznosu od 3,6 milijuna kuna od zajma kojeg je Hypo banka dala početkom 90-ih Republici Hrvatskoj.

Iznimno ovaj put bit će dozvoljeno medijima da uživo prate početak suđenja, odnosno čitanje optužnice te uvodni govor tužiteljice Tamare Laptoš i Sanaderove obrane koju čine Čedo Prodanović, Goran Suić i Jadranka Sloković.

Podsjetimo, suđenje je trebalo početi još prošli tjedan, no odgođeno je zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja. Tada je bivši odbjegli premijer prebačen na KBC Zagreb gdje su liječnici, nakon hospitalizacije, ustvrdili da ima visoki krvni tlak, no da je njegovo opće zdravstveno stanje dovoljno dobro da ga se može otpustiti iz bolnice. Ostale Sanaderove tegobe nisu poznate.

Prilikom suđenja Sanaderovo iziskivanje da mora na pregled u bolnicu poprilično je naljutilo suca Ivana Turudića koji je tom prilikom izjavio kako je sve preglede mogao obaviti i ranije, te da odgoda suđenja na granici odugovlačenja postupka. 

 
03.11.2011. 08:12:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh