« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Počinje Markov sajam

Mnoštvo zanimljivih događanja ispunit će grad od četvrtka do nedjelje

Fotografija vijesti
Više o

zagreb-info

,

Markov sajam

U prostoru Turističke zajednice grada Zagreba najavljen je skori početak Markovog sajma. Zanimljiv program ovog kulturnog i zabavnog događaja građanima Zagreba i gostima grada osmislili su organizatori sajma, poznati zagrebački ulični svirači Kraljevi ulice, točnije Miran Hadži-Veljković i Zlatko Petrović. Markov sajam održat će se devetu godinu zaredom, a Trg bana Josipa Jelačića će u periodu od 21. - 24. svibnja biti u potpunosti preobražen što će brojnim posjetiteljima omogućiti svojevrsno putovanje u prošlost.

Naime, prvi Markov sajam održan je na temelju povelje Bele IV. na blagdan sv. Marka 1256. na trgu uz gornjogradsku crkvu sv. Marka. U kasnijim stoljećima sajam se preselio na ondašnji Manduševac, danas Trg bana J. Jelačića.

Ovogodišnji sajam otvorit će aktualni gradonačelnici Zagreba, Milan Bandić i Koprivnice, Zvonimir Mršić 21. svibnja točno u podne, a tijekom četiri dana  na trgu će biti zastupljeno pedesetak štandova, desetak šatora, pozornica i srednjovjekovni vrtuljak na kojima će se predstaviti oko 120 obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

U suradnji s višegodišnjim partnerom  Turističkom zajednicom  grada Koprivnice posjetitelji će moći doživjeti dašak srednjeg vijeka zahvaljujući kostimiranim vitezovima, kovačima, alkemičarima, renesansnim glazbenicima i drugim. Predstavnici organizacije sajma Miran Hadži-Veljković i direktor TZGK-a Renato Labazan izrazili su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom i razvojem festivala koji zahvaljujući atraktivnom programu osigurava sve veći interes javnosti za Markov sajam. Tom prilikom organizatori su pozvali građane da u što većem broju posjete sajam, dobro se zabave i nauče nešto o našoj prošlosti.

20.05.2009. 09:59:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh