« Film
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SUPER

Počinje Ljeto u Mreži

Uz prigodni slogan Nacrtaj se u kinu! danas je počelo Ljeto u Mreži koje će uz vrhunska animirana ostvarenja na ljetnim pozornicama neovisnih kinoprikazivača u 22 grada i mjesta diljem Hrvatske potrajati sve do 15. kolovoza!

Pogledajte hrpu dobrih filmova!
Pogledajte hrpu dobrih filmova! (Kino Mreža)
Više o

Kino mreža

,

Ljeto u Mreži

U kinima diljem obale i kopna gledamo dobitnika Grand Prixa ovogodišnjeg Animafesta, Ruben Brandt, kolekcionar Milorada Krstića, danski kino hit Skockani nindža Andersa Matthesena i Thorbjørna Christoffersena, ali i svima dobro poznati klasik iz morskih dubina, Mala sirena Rona Clementsa i Johna Muskera.

Pobjednik ovogodišnjeg Animafesta, film Milorada Krstića Ruben Brandt, kolekcionar, duhovito je ostvarenje o uspješnom iscjelitelju umjetničkih duša i istovremeno krajnje nesretnom psihijatru kojeg od djetinjstva proganjaju likovi s najpoznatijih umjetničkih djela. Brandt sa svojom bandom umjetničkih znalaca i osjetljivih umjetničkih duša kreće u avanturu vlastitog izlječenja zbog koje će iz muzeja kao što su Louvre, Tate ili Ermitaž nestati neprocjenjive slike najvećih svjetskih majstora čiji motivi proganjaju tog melankoličnog psihoanalitičara.

Izvanredna komedija za malo starije dječje filmoljupce, Skockani nindža, u Danskoj je oborila sve rekorde gledanosti i ubrzo postala tamošnji najgledaniji animirani film svih vremena. Ljeto u Mreži jedinstvena je prilika da ovaj hit pogledamo i na domaćim platnima. Poznati danski kreativac Anders Matthesen, pisac, komičar, glazbenik i još mnogo toga, napisao je scenarij, surežirao, otpjevao i aranžirao cjelokupni izvrsni hip-hop soundtrack tog pomalo neobičnog animiranog filma za djecu (ali i odrasle) prepunog britkog i na trenutke brutalnog humora, ali i iskrene emocije popraćene vrhunskom animacijom.

Mala sirena prilika je za dobro poznato putovanje u morske dubine uz mnogima najdraži film djetinjstva i njegovu nezaboravnu junakinju, hrabru sirenu Ariel. Film iz 1989. godine nagrađen dvama Oscarima (za glazbu i pjesmu) nastao je prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena. Priča o princezi i kćeri vladara oceana Tritona koja napušta svoj idilični život ispunjen pjevanjem i lutanjem morskim dubinama zbog ljubavi prema ljudskom princu i danas ostaje prepoznata kao jedan od najvećih Disneyjevih animiranih hitova, posebno zbog njegove junakinje koja se čini vrlo suvremenom i za današnje generacije.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 22 neovisna kina u 2a grada i mjesta diljem Hrvatske. Kina koja sudjeluju u programu: Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Kino Mediteran Bol, Centar za kulturu Čakovec, Kino 30. svibnja (Daruvar), Kino Slavica (Dubrovnik), Kino Mediteran Hvar, Kino Ivanec, Kino Mediteran Jelsa, Kino Mediteran Komiža, Kino Velebit (Koprivnica), Kino Krapina, Kino Moslavina (Kutina), Kino Mediteran Lastovo, Kino Mediteran Mljet, Dvorana Relković (Nova Gradiška), Kino Pazin, Dom kulture Grada Preloga, Kino Samobor, Ljetno kino Bačvice (Split), Kino Mediteran Supetar, Kino Mediteran Sutivan, Kino Gorica (Velika Gorica).

Detalje o programu potražite na službenoj internetskoj stranici Kino mreže (www.kinomreza.hr), a detalji o rasporedu projekcija mogu se pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina koje sudjeluje u programu.

15.07.2019. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh