« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
U LIPNJU

Počinje gradnja još jednog shopping centra - City Center One East

Austrijanci novi trgovački centar grade u istočnom dijelu Zagreba, a otvaranje se očekuje u listopadu 2011.

shopping centar
shopping centar (Shutterstock/Ilustracija)
Više o

kancerogeni krom

,

Richard Paul Evans

,

Božićna kutija

,

posjet Hrvatskoj

Austrijska tvrtka Kaufmann Gruppe sa sjedištem u Linzu objavila je u petak da će gradnja novog trgovačkog centra u istočnom dijelu Zagreba početi u lipnju.

Vrijednost ulaganja u trgovački centar "City Center One East" prodajne površine 50 tisuća kvadratnih metara iznosit će oko 132 milijuna eura.

Ulagači iz austrijske savezne zemlje Gornje Austrije sudjeluju u projektu kreditom od 35 milijuna eura, dodatnih 10 milijuna eura pribavit će Kaufmann Holding a ostatak će financirati Raiffeisenlandesbank Oberoesterreich (RLB OOe) s jednim bankovnim konzorcijem, izjavio je na upit austrijske novinske agencije APA Fabian Kaufmann, vlasnik 50-postotnog udjela u Kaufmann Holdingu.

Novi centar trebao bi biti otvoren krajem listopada sljedeće godine.

Grupa Kauffmann otvorila je u Hrvatskoj prvi trgovački centar, "City Center One" površine 47 tisuća kvadratnih metara, 2006. godine a trenutno gradi jedan centar u Splitu, površine 100 tisuća kvadratnih metara. Vrijednost tog ulaganja iznosi 140 milijuna eura a otvaranje je planirano za ovogodišnji listopad, navodi se u priopćenju.

"Promet u našim prvim trgovačkim centrima u Hrvatskoj stabilan je", priopćeno je iz Kaufmanna. U velikim hrvatskim gradovima još ima potrebe za trgovačkim centrima, ističe se u priopćenju, uz napomenu da se nakon pristupa Hrvatske Europskoj uniji razmatra i o mogućnosti njihove prodaje. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 16:17:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh