« Film
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
CEKATE

Počinje 11. PSSST! Festival nijemog filma

U natjecateljskom programu za glavnu nagradu "Velikog Brcka" i nagradu publike, natjecat će se 25 suvremenih kratkometražnih filmova iz 15 zemalja s 5 kontinenata

Dođite na 11. PSSST!
Dođite na 11. PSSST! (Cekate)
Više o

Cekate

,

Festival nijemog filma

,

Pssst!

11. PSSST! Festival nijemog filma počinje u četvrtak 9. studenog a traje tri dana kada će Centar za kulturu Trešnjevka ponovno postati okupljalište poklonika jedinstvene nijemofilmske poetike.

U natjecateljskom programu za glavnu nagradu "Velikog Brcka" i nagradu publike, natjecat će se 25 suvremenih kratkometražnih filmova iz 15 zemalja s 5 kontinenata.

Festival prikazuje i klasike iz zlatnog doba nijemog filma - tema je Film i grad, posjetitelji će moći vidjeti ostvarenja Fritza Langa, G.W. Pabsta, W. Ruttmanna i drugih velikana u čijim se filmovima vide gradske teme, gdje je grad pozornica gegova, neuroze i tjeskobe modernog čovjeka.

Posebna pozornost posvećuje se i hrvatskoj nijemofilmskoj baštini. U suradnji sa Hrvatskim filmskim arhivom, odjelom Hrvatskog državnog arhiva ove godine publika će vidjeti kako je najvažniji hrvatski redatelj prve polovice 20. stoljeća, Oktavijan Miletić vidio Zagreb kroz svoje nadahnute dokumentarne filmove.

Festival se pridružuje i proslavi stote godišnjice prvog hrvatskog igranog filma Brcko u Zagrebu prigodnom izložbom i prezentacijom poštanske marke posvećene Brcku.

Na matineji za djecu bit će prikazano 11 suvremenih dječjih nijemofilmskih ostvarenja.

Posebnost festivala je i živa glazbena pratnja vrhunskih improvizatora koji godinama oduševljavaju publiku svojim glazbenim izričajem. Četvrtak je rezerviran za pijanista Vitomira Ivanjeka, petak će festival obogatiti Sunrise Session a u subotu filmove prate Kaplowitzi.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

Program 11. PSSST!-a ovdje,

a više informacija na Facebook stranici PSSST!-a.

07.11.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh