« Film
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
SLJEME

Počelo snimanje Matanićevog filma "Majka asfalta"

Novi Matanićev projekt dobio je prošle godine nagradu za najbolji scenarij na Balkanskom filmskom fondu održanom u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Marija Škaričić

,

Dalibor Matanić

,

Kinorama

,

Janko Popović Volarić

,

Krešimir Mikić

,

film Majka asfalta

,

hrvatski audiovizualni centar

Na Sljemenu je danas započelo snimanje novog dugometražnog igranog filma redatelja Dalibora Matanića "Majka asfalta", prema scenariju Tomislava Zajeca i Dalibora Matanića, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

"Majka asfalta" priča je o Mare (Marija Škaričić) i Janku (Janko Popović Volarić) čiji se mladi brak raspada. Mare se, sa sedmogodišnjim sinom Brunom, nađe na hladnim zagrebačkim ulicama, a jedinu im pomoć pruža usamljeni zaštitar Milan (Krešimir Mikić) koji žudi za ljubavlju i obitelji. Matanićev novi projekt dobio je prošle godine nagradu za najbolji scenarij na Balkanskom filmskom fondu održanom u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu.

Planira se da će se film na više zagrebačkih lokacija snimati do kraja veljače. U ostalim ulogama su dječak Noa Nikolić, Judita Franković, Ozren Grabarić, Lana Barić i Franjo Dijak. Direktor fotografije je Vanja Černjul, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, kostimografkinja Ana Savić Gecan, scenograf Ivan Veljača, a maskerica Mojca Gorogranc.

Film "Majka asfalta" producira zagrebačka "Kinorama" i Hrvatska radiotelevizija, a sufinancira Hrvatski audiovizualni centar. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 16:52:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh