« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Počelo dekoriranje grada za Cest is d Best

Na Trgu su postavljene festivalske zastavice a u Bogovićevoj jato ružičastih plamenaca

Fotografija vijesti
Više o

Cest is d’Best

,

zagreb-info

,

festivalske zastavice

,

Jato plamenaca

Danas su na Trgu bana Josipa Jelačića instalirane „festivalske zastavice" koje će centar hrvatske metropole krasiti zahvaljujući ovogodišnjem Međunarodnom uličnom festivalu Cest is d Best. Postavljeno je ukupno 49 zastavice prijavljenih u sklopu javnog likovnog natječaja na temu „Ulica i ja".

Gotovo istovremeno likovne instalacije Cest is d Best-a postavljene su i u Bogovićevoj ulici. Naime, jato ružičastih plamenaca spušta se prema skulpturi "Prizemljeno sunce" Ivana Kožarića. Plamenci kao rajske ptice i moguća metafora taštine, spuštaju se prema novom zlatnom ukrasu. Ili možda slijeću s visine zbog jedne od zadnjih ploha zlata na kugli budući da je sve ostalo pokriveno grafitima. Kako god doživjeli ovaj projekt, bilo kao ironiju, bilo kao čisto estetski doživljaj, mi Vam ga od srca darujemo. Autorica ove instalacije je Ana Schaub, akademska kiparica.

Prvi cirkuski izvođači u Zagreb pristižu već danas, a građani i gosti Zagreba u njihovim će vještinama imati priliku uživati tijekom četiri dana festivala, točnije od 4. do 7. lipnja ove godine.

U četvrtak u sklopu svečanosti otvaranja s početkom u 20:00 sati nastupaju Kraljevi ulice, a nakon njih Rodinke - 5 djevojaka iz Češke i Duo nos. Sa Kraljevima ulice jednu će pjesmu svim Zagrepčanima i njihovim gostima otpjevati i gradonačelnik Milan Bandić. Prije glazbenog dijela otvaranja koji počinje u 20:00 sati, od Trga bana Josipa Jelačića do Cvjetnog, će se u paradi predstaviti ovogodišnji cirkuski izvođači"

Dobra vibracija Cest is d Best-a već je primjetna na ulicima i trgovima u centru Zagreba, a više informacija o najvećem i najstarijem uličnom festivalu može se pronaći na; www.cestisdbest.com

02.06.2009. 15:36:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh