« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRVAŠIĆI

Počeli upisi u prvi razred osnovne škole

Dijete prvo treba proći evaluaciju psihofizičkog stanja, a prijave za pregled se primaju od prvog travnja

Fotografija vijesti
Više o

upisi u škole

,

osnovna škola

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport objavio je natječaj za upis djece u prvi razred Osnovne škole za školsku godinu 2010/2011. Upisi prvašića bit će 10., 11, i 12. lipnja, a njima će biti obuhvaćena sva djeca s navršenih šest godina života.

Za djecu koja do 31. ožujka nemaju navršenih šest godina, na zahtjev roditelja ili staratelja u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport izdat će uvjerenja, a dalje je sve biti kao kod ostalih kandidata za školu.

Naime, prije upisa budući djeca će proći pregled pri Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" kojim će se utvrditi njihovo psihofizičko stanje. Kako bi roditelji dobili termin za pregled djeteta, trebaju svoga đaka prvaka prijaviti nadležnom školskom liječniku koji će dati detaljnije upute. Te prijave se primaju od 1. travnja.

Raspored pregleda djece za odgovarajuće gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog uredu za obrazovanje, kulturu i šport, svim oglasnim pločama područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, osnovnim školama, predškolskim ustanovama  i centrima za socijalnu skrb.

Sam upis obavljat će se prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnog područja kome dijete pripada a koje je u skladu s važećom Odlukom o mreži osnovnih škola za područje Grada Zagreba. Roditelji na upis trebaju ponijeti potvrdu o pregledu djeteta i rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis za mališane koji do konca ožujka nisu navršili šest godina.

Sve o upisima u osnovnu školu pročitajte na www.online-zagreb.hr.

31.03.2010. 15:24:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh