« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
(P)OSTANI STUDENT

Počeli novi studentski prosvjedi

Studenti Filozofskog fakulteta održali su u Zagrebu prosvjednu akciju tražeći besplatno obrazovanje

Filozofski fakultet je ponovno generator studentskih zahtjeva
Više o

prosvjed

,

studenti

,

Filozofski fakultet

,

besplatan studij

Prosvjedna akcija imala je za cilj skrenuti pažnju na probleme javnog školstva i nedorečenog sustava financiranja. Naime, kako sami studenti kažu, "Besplatno za brucoše nije besplatno obrazovanje", ukazujući na činjenicu da se i dalje ne zna po kojem će se modelu plaćati studiranje.

Uz to, problem je i u studentima koji studiraju za osobne potrebe, koji bi se mogli naći pred obavezom od šest tisuća kuna za nastavak studija. Također, zna se da će sve godine osim prve plaćati studij, no iako je kraj rujna, ne zna se po kojem modelu.

Studenti su podsjetili da njihovi roditelji svaki mjesec iz svojih plaća izdvajaju sredstva koja idu za obrazovanje, pa je prilično apsurdno dva puta plaćati istu stvar. Poruka ministru Fuchsu je da studenti neće biti pasivni promatrači njegovog modela besplatnog studiranja.

Dekan Filozofskog Damir Boras rekao je da se studenti mogu upisati, a za troškove studiranja će saznati tijekom druge ili treće godine studija. Inače, školarina za studente po osobnim potrebama za prediplomske studije iznosi 6.000 kuna godišnje, a na diplomskom studiju svi plaćaju 4.000 kuna godišnje.

e.

 

28.09.2011. 15:00:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona oglašavanje
    28.09.2011. 22:53
    Živimo u zemlji apsurda, pa onda ništa nije apsurdno, pogotovo školarine koje su veće nego u Njemačkoj.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh