« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LOV NA OBRAZOVANJE

Počela deveta akcija Top stipendije za top studente

Fond za novu akciju iznosi 1,2 milijuna kuna iz čega će 32 izvrsna studenta dobiti godišnju stipendiju u iznosu od 40 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

top stipendija za top studente

Potpisivanjem ugovora između organizatora i pokretača akcije "Top stipendije za top studente" tjednika "Nacional" i partnera danas je na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom institutu za povijest počelo deveto "izdanje" te akcije u kojoj će stipendijski fond za 2010./2011. iznositi 1,2 milijuna kuna zahvaljujući kojemu će 32 izvrsna studenta dobiti godišnju stipendiju u iznosu od 40 tisuća kuna.

Osvrnuvši se na stajalište jednog američkog ekonomista da je najveća društvena odgovornost menadžera maksimiziranje profita, predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da takvo razmišljanje dugoročno šteti društvu u kojemu nema zajedništva bez društvene odgovornosti.

Poručio je da su prepoznavanje kreativnosti, znanja i izvrsnosti bitna načela za razvoj hrvatskoga društva dodavši i načelo pravednosti koje bilo ključno u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

Glavna urednica "Nacionala" Sina Karli podsjetila je da su to najveće studentske stipendije u zemlji kojima se nagrađuju najbolji studenti koji pak stipendije ne moraju vraćati, a nemaju ni obveze prema partnerima akcije.

Karli je pozdravila pridruživanje tvrtke "Janaf", ali je i izvijestila da je jedan od dosadašnjih partnera - HRT jučer otkazao sudjelovanje u akciji nakon petogodišnjega partnerstva.

Takvo je ponašanje ocijenila neozbiljnim i neprofesionalnim, dodavši ako je očito da nova uprava ne poštuje obveze koje je na sebe preuzela stara uprava HRT-a.

S predsjednikom uprave NCL Media grupe Boškom Matkovićem ugovore su tako potpisali predsjednici uprava Janafa i Vipneta Ante Markov i Mladen Pejković, predsjednik Erste Card kluba Željko Menalo, članica uprave Hrvatske poštanske banke Dubravka Kolarić te izvršni direktor Poslovne funkcije korporativnog centra Ine Berislav Gašo.

Uz Janaf, prvi put su se u akciju uključili i regionalni partneri - dvije zadarske tvrtke Tankerska plovidba i Turishotel što su svojim potpisima posvjedočili njihovi predstavnici Ivica Čičmir-Vesić i Božidar Janković. Zahvaljujući njihovu uključivanju stipendirat će se i dva studenta zadarskoga sveučilišta.

Nakon potpisivanja ugovora kreće se u promotivnu turneju po svim hrvatskim sveučilištima te na veleučilište u Vukovaru. Dobitnici stipendija bit će poznati u lipnju kada će stipendijska komisija, u kojoj su predstavnici tvrtki-partnera, odlučiti između stotinu finalista koje će pak prethodno od svih prijavljenih kandidata izabrati stipendijsko vijeće u kojemu su prorektori svih hrvatskih sveučilišta te veleučilišta i visokih škola.

Od samog početka, od 2002. godine, akciju "Top stipendije za top studente" tjednika "Nacional" i partnera podupirao je i prethodnik predsjednika Josipovića, Stjepan Mesić. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 19:09:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh