« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
SJAJNO!

Marke u čast Paula McCartneya

Paul McCartney ima brojne glazbene hitove, titulu viteza, no sada će se bivši član Beatlesa naći i na poštanskim markama Royal Maila

Paul McCartney na markama
Paul McCartney na markama (Royal Mail)
Više o

Paul McCartney

,

marke

,

Royal Mail

Britanski poštanski operater Royal Mail je priopćio da će izdati kolekciju od 12 maraka posvećenih Paulu McCartneyu i njegovom radu, ističući da time želi odati počast "jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena".

Među poštanskim markama koje će biti objavljene povodom iznimne karijere Paula McCartneya nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album McCartney III.

Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvaćaju tri desetljeća McCartneya, dobitnika 18 nagrada Grammy, tijekom rada u studiju.

- Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih glazbenika i glazbenoj ikoni u Velikoj Britaniji, rekao je David Gold iz Royal Maila.

Prije Paula McCartney na poštanskim markama britanski Royal Mail je na isti način odao počast Davidu Bowieu 2017. godine i Eltonu Johnu 2019. godine.

09.05.2021. 18:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh