« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
BALVANSKI PREPAD

Pljačkaš postavio barikadu i oteo torbu punu novca

U sačekuši je uz pucnjavu zaustavljeno vozilo u kojem se prevozio dnevni utržak dućana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pljačka

,

Split

Nepoznati maskirani muškarac počinio je kasno sinoć u splitskoj Mandićevoj ulici neobično razbojstvo, ukravši vozaču iz automobila torbu s većom količinom novaca, izvijestila je danas splitska policija.

Četrdesetsedmogodišnji poslovođa tvrtke Feniks vozeći se prema svojoj kući u Citroenu Berlingu s dnevnim utrškom jednog trgovačkog dućana, naišao je na prepreku od drvenih greda te je krenuo vozilom unatrag. U tom trenutku nepoznati maskirani muškarac iskočio je pred vozilo i iz pištolja pucao u suvozačevu stranu prednjeg vjetrobranskog stakla.

Vozač je u pokušaju bijega u rikverc udario u zidić, zaustavio se, a nakon pucnja i pobjegao. Pljačkaš je zatim razbio prozor na automobili i uzeo ono po što je očito došao - torbu s većom količinom novca.

Jutarnji list saznaje kako se radi o poslovođi tvrtke Feniks koja je na sličan način opljačkana i ovog ljeta. Tada je nepoznati počinitelj sinu vlasnika tvrtke u istoj ulici u kojoj se dogodila i sinoćnja pljačka, oteo torbu s 400 tisuća kuna što sugerira da se radi o osobi koja točno zna rutu prijevoza novca.

Policija je potvrdila da traga za počiniteljem sinoćnje, ali i pljačke iz srpnja jer taj slučaj još nije riješen.

01.11.2009. 13:56:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh