« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STUDIJA

Plastičnom operacijom do sedam godina mlađeg izgleda

Kanadski su znanstvenici proveli istraživanje u kojem su zaključili kako podvrgavanje plastičnoj operaciji "skida" i do sedam godina s našeg lica

Fotografija vijesti
Više o

plastične operacije

,

estetska kirurgija

Unatoč tomu što ih mnogi osuđuju, platične operacije prosječno pomlađuju izgled osobe za punih sedam godina, a kad se radi o velikim zahvatima na licu, rezultat može biti još i upečatljiviji, prenosi Hina.

Cilj plastične kirurgije je postići mlađi, ali prirodan izgled, ali liječnici dosad nisu imali podatke koji bi im omogućili da kažu svojim pacijentima koliko će mlađe izgledati nakon faceliftinga - zatezanja kože lice - ili drugih estetskih korekcija lica, kazali su znanstvenici.

Nitin Chauchan, liječnik sa Sveučilišta u Torontu, i njegovi kolege zaposlili su 40 studenata medicine kako bi procijenili fotografije 60 ljudi "prije" i "poslije" zatezanja kože lica, vrata i drugih korektivnih zahvata.

Ti su pacijenti, većinom žene, bili u dobi između 45 i 72 godine kada su se podvrgnuli estetskoj operaciji.

Na temelju procjene fotografija, zatezanje lica i vrata pomladilo je pacijente u prosjeku za 7,5 godina. Pacijenti koji su uz zatezanje lica i vrata imali korekcije očnih kapaka pomladili su se za 7,5 godina, a oni koji su uz sve navedene zahvate još bili podvrgnuti i liftingu čela za 8,4 godine.

Kada se sve to zbroji, pacijenti su u prosjeku izgledali 7,2 godine mlađe nakon operacije.

23.02.2012. 12:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh