« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PAD ZRAKOPLOVA

Piloti MIG-ova lakše ozlijeđeni, krhotina teško ranila ženu

Krhotina zrakoplova MIG-21 pogodila je ženu iz sela Supice kojoj je teško ozlijeđena lijeva nadlaktica

Krhotina MIG-21
Krhotina MIG-21 (Damjan Tadić / CROPIX)
Više o

vojno zrakoplovstvo

,

MiG 21

,

Slunj

,

Zašto Pink Floyd

,

remasterirani albumi

Vojnim zrakoplovima MIG-21 koji su se danas srušili kod Plaškog upravljali su satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlik, izvijestili su iz MORH-a.

Satnik Trošelj i natporučnik Kudlik piloti su 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Oba su pilota upućena na pregled u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava, gdje su im utvrđene lakše ozljede i nisu životno ugroženi.

>>Dva hrvatska MiG-a 21 srušila se kod Slunja tijekom vojne vježbe

Po dostupnim informacijama, zrakoplovi su se nakon nesreće u zraku srušili na području općine Plaški, u mjestu Latin te na brdo Hum.

Mjesta pada zrakoplova osiguravaju pripadnici policije i vojne policije, a MORH upozorava građane i predstavnike medija da zbog vlastite sigurnosti ne prilaze mjestu nesreće i okolnom području, obzirom da postoje informacije kako je riječ o području na kojem ima zaostalih mina iz Domovinskog rata.

U tijeku je istraga o svim detaljima te nesreće te je formirano stručno Povjerenstvo koje je na terenu i ispitati će uzroke nesreće, priopćeno je iz MORH-a iz kojeg su potvrdili da je jedna osoba na tlu, približno dva kilometra od mjesta pada zrakoplova, stradala od krhotina te je prebačena u Opću bolnicu u Ogulinu.

U bolnici se doznaje da je u tijeku operacija nad ženom iz sela Supice kojoj je teško ozlijeđena lijeva nadlaktica od krhotina zrakoplova. Žena je ozlijeđena oštrim predmetom koji je, po njezinim riječima, pao nakon nesreće zrakoplova.(hina/metro-portal)

23.09.2010. 17:25:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh