« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
DIVNO

Picassa u prva dva dana vidjelo vše od 10 tisuća ljudi

Dolaze i iz susjednih zemalja, ali na žalost još uvijek ne organiziramo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

Pablo Picasso

,

Klovićevi dvori

,

Picasso u Zagrebu

Ni snijeg nije pokolebao Zagrepčane da masovno krenu pogledati fantastičnu izložbu Picassa u Klovićevim dvorima. U prva dva dana, koliko je izložba otvorena za javnost, Galeriju su posjetili deseci tisuća zaljubljenika u umjetnost. Građani svih uzrasta oduševljeni su Picassovim djelima te ističu kako je izložba bitna ne samo za Zagreb nego i za čitavu Hrvatsku.

Osim građana Hrvatske, veliki interes za posjetom pokazali su i građani zemalja iz regije, posebno iz Slovenije i BiH, ali i iz ostatka Europe koji su već najavili dolazak u organiziranim grupama. U tu svrhu će se legende pod eksponatima prilagoditi i stranim gostima.

Unatoč velikom interesu, za ulaz na izložbu ne stoji se u redovima i ne stvaraju se gužve. Zbirka na kojoj je prisutno 56 slika i skulptura najslavnijeg majstora 20. stoljeća bit će u Zagrebu sve do 7. srpnja 2013. nakon čega se odlazi u matični muzej u Parizu iz kojeg je izbivala zbog obnove izložbenog prostora. 

Izložbu će biti moguće pogledati svakoga dana od 10-20 sati OSIM Uskrsnog ponedjeljka, 1. travnja kada će Klovićevi dvori biti zatvoreni.

26.03.2013. 14:27:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh