« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Phelps u veljači kreće s treninzima

Fotografija vijesti
Više o

Phelps kreće s treninzima

,

plivanje Olimpijske igre trening

Osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, američki plivač Michael Phelps (23), u veljači će ponovo započeti s treninzima.

Nakon što je u Pekingu deklasirao konkurenciju Phelps je uzeo nekoliko mjeseci odmora kako bi "napunio baterije". Pripreme za novu sezonu počinje prvog veljače, a vrhunac sezone ga očekuje u srpnju kada je na rasporedu američko prvenstvu u Indianapolisu, a potom i svjetsko prvenstvo u Rimu.

"U ovom trenutku Phelps nije u mogućnosti plivati na nivou svojih rezultata iz Pekinga. Međutim, budite sigurni vrlo brzo će biti onaj stari, čak i bolji," kazao je njegov trener Bob Bowman.

Phelps je u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja i nadmašio zemljaka Marka Spitza koji se 1972. godine u Munchenu na pobjedničko postolje uspinjao sedam puta. Mladi Amerikanac je postavio i sedam svjetskih rekorda, a na OI u Ateni i Pekingu je osvojio ukupno 14 zlatnih olimpijskih medalja što je apsolutno najviše u povijesti olimpijskih igara. Amerikanac iz Baltimorea ukupno je osvojio 16 medalja, od čega 14 zlata i dvije bronce. Više medalja ima samo sovjetska gimnastičarka Larissa Latinina, koja je osvojila ukupno 18 olimpijskih odličja, od čega devet zlatnih. (hina/metro-portal)

25.12.2008. 12:00:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh