« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
atrakcija u sinju

Japanci na pripremama u Sinju

Hrvatski izbornik doveo je japanske vaterpoliste na pripreme u malen gradić

Fotografija vijesti
Više o

japanski izbornik

,

Goran Sabljić

,

pripreme japanskih vaterpolista

,

Japanci u Sinju

Vaterpolska reprezentacija Japana danas je u olimpijskom bazenu u Sinju započela pripreme za nastup na Azijskim igrama koje će se u ožujku održati u Kini.

"U Sinju imamo idealne uvjete za pripreme, jer su nam nam domaćini pored prekrasnog bazena, koji nam je na raspolaganju 24 sata, stavili i sve ostale sadržaje od kojih najviše koristimo teretanu", izjavio je izbornik japanske vaterpolske reprezentacije Goran Sabljić.

Sabljić je vaterpolo počeo igrati u splitskom Mornaru, a već treću godinu je izbornik Japana, a vodio je i reprezentacije Kuvajta, Irana i Saudijske Arabije.

"Glavni problem japanskog vaterpola je što ne postoji liga iako ima čak 400 klubova koji djeluju u srednjim školama i 200 koji su pri raznim fakultetima, ali se na tim visokoškolskim ustanovama s vaterpolistima slabo radi pa smo prisiljeni češće okupljati reprezentaciju na priprema", kazao je Sabljić ističući da je u Aziji Japan druga reprezentacija po snazi nakon Kine.

Po njegovim riječima 14 japanskih reprezentativaca ostat će u Sinju do 23. siječnja, a kako su svi igrači i članovi stručnog vodstva oduševljeni gostoprimstvom ljudi iz Sinja, posebno novog trećeligaša VK Sinj s kojima će održati i nekoliko zajedničkih treninga te odigrati trening utakmice s mlađim sastavima splitskih prvoligaških klubova, najavili su da će Sinj i sljedećih godina biti nezaobilazna baza njihovih priprema pred velika natjecanja. (hina/metro-portal)

09.01.2009. 15:01:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh