« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRVI DAN

Peveci tvrde da nisu krivi

U Bjelovaru je počelo suđenje Zdravku i Višnji Pevec koje se sumnjiči da su državu oštetili za više od 10 milijuna kuna

Višnja i Zdravko Pevec na sudu
Višnja i Zdravko Pevec na sudu (Goran Matejak/Bjelovarski list/Cropix)
Više o

Pevec

,

Zdravko Pevec

,

Višnja Pevec

,

Nives Jambrošić

Višnja i Zdravko Pevec izjavili su danas na Županijskom sudu u Bjelovaru da se ne osjećaju krivi ni po jednoj točki optužnice, a sumnjiče se za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Sumnjiče se da su državu oštetili za više od 10 milijuna kuna stavljajući dio novca od povrata poreza na privatni račun Višnje Pevec u Austriji.

Tijekom današnje glavne rasprave prva je ispitana nekadašnja direktorica za financije grupe Pevec Nives Jambrošić. Rekla je da je poslovne knjige vodila po propisima, u čemu je bila samostalna iako je, kako je dodala, radila u dogovoru sa Zdravkom Pevecom jer je to bila politika tvrtke. Porezne uprave nadzirale su poslovanje tvrtke i - ako je bilo propusta - to se rješavalo s poreznom upravom, rekla je.

Na upit o ulozi Višnje Pevec odgovorila je da se ona više bavila poslovanjem hotela "Picok", ali je bila upoznata i s poslovanjem tvrtke. Po njezinim riječima, savjetnik Zdravka Peveca Milenko Marković bio je zajedno s njim mozak poslovanja tvrtke.

Izjavila je da je još 2008. u poslovanju sve teklo odlično, otvarali su se centri u regiji, ali krajem godine sve se "strmoglavilo".

Danas će svjedočiti i bivši direktor Pevec transporta Zlatko Romek. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 14:22:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh