« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
48 SATI

Peveci ostaju u pritvoru

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv Zdravka i Višnje Pevec te računovotkinje Dragice Barišić

Zdravko Pevec
Zdravko Pevec (Goran Matejak / BJELOVARSKI LIST / CROPIX)
Više o

kaznena prijava

,

Pevec

,

Zdravko Pevec

,

Višnja Pevec

,

tablica znakova kineski horoskop

Sve tri sinoć saslušane odgovorne osobe grupacije Pevec osumnjičene su za kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, dvije su zadržane na 48 sati, a jedna je nakon saslušanja puštena na slobodu, rekla je danas istražna sutkinja Župansijkog suda u Bjelovaru Antonija Bagarić.

Neslužbeno se doznaje da je zadržan bračni par Pevec, a računovotkinja Dragica Barišić puštena na slobodu.

"Dvije su osobe zadržane na 48 sati, a u tom će periodu državni odvjetnik predložiti istražni postupak te tek tada istražni sudac odlučuje o pritvoru. Svo troje inkriminiraju kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta", objašnjava istražna sutkinja Bagarić.

Odluka o tome hoće li biti pritvoreni očekuje se danas.

Nakon gotovo dvadeset sati kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja grupacije Pevec Dragica Barišić privedeni su sinoć na Županijski sud u Bjelovaru gdje ih je istražna sutkinja Antonija Bagarić ispitivala.

Prva je privedena računovotkinja Dargica Barišić oko 21 sat, a nešto kasnije stigli su odvojeno i Višnja i Zdravko Pevec. Policija je na Sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o papirima koji potvrđuju nezakonite transakcije u iznosu od 17 milijuna kuna.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u kratkom priopćenju izvijestili su o tome da su djelatnici kriminalističke policije nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrdili postojanje osnovane sumnje da su tri odgovorne osobe tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar i Pevec Transporti d.o.o. Bjelovar počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti kao i pomaganje u počinjenju kaznenog djela. Policija je podigla kaznenu prijavu protiv svo troje uhićenih.(hina/metro-portal)

04.06.2010. 10:18:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh