« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Peto izdanje festivala 36 Mountains

Na festivalu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila predstavit će se 24 umjetnika, od koji je 7 pozvanih, a 17 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi

36 Mountains festival
36 Mountains festival (Arhiva)
Više o

36 Mountains

,

festivali

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora.

Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu.

Na festivalu jedinstvenog karaktera čija je tema blok japanskog stila predstavit će se 24 umjetnika, od koji je 7 pozvanih, a 17 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi.

U sastavu žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando te umjetnici Tea Jurišić i Zoran Pungerčar.

Zemlja partner je Francuska s kojom festival dovodi umjetnički kolektiv Atelier McClane koji će se predstaviti blokom u HDLU, te samostalnom izložbom u Francuskom institutu.

Ulaz tijekom svih pet dana trajanja festivala je besplatan, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske i držanje propisane fizičke udaljenosti.

08.09.2020. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh