« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GUTAČ MAČEVA I OGLEDALO

Pet sati ostao u transu nakon što je slučajno hipnotizirao samoga sebe

POGLEDAJTE VIDEO: Izvođač je podcijenio nedavno svladanu tehniku autohipnoze i ostao zarobljen u stanju potpune isključenosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DailyMail)
Više o

cirkus

,

hipnoza

,

gutanje mačeva

,

mač

,

somnambulistički trans

Cirkuski izvođač ostao je satima nepomičan nakon što je slučajno hipnotizirao samog sebe gledajući se u ogledalo tijekom vježbanja svoje točke. Hannibal Helmurto, pravim imenom Helmut Kichmeier, poznati gutač mačeva, stajao je tako čak pet sati ispred ogledala dok ga nije pronašla vlastita supruga Joanna.

Kako ga nije mogla trgnuti iz transa, nazvala je njegova mentora hipnoterapeuta dr Raya Robertsa, koji ga je trenirao. Dr. Roberts mu je govorio preko telefona neko vrijeme nakon čega je Hannibal došao k sebi, piše DailyMail. Njegova 22-godišnja supruga kaže kako je bila iznimno šokirana kad ga je pronašla i ugledala kako stoji poput nekakvog zombija. Zjenice su mu se potpuno smanjile što je znak da je bio pod hipnozom.

Sam Hannibal kaže da je podcijenio moć tehnika koje je naučio dodavši da je stavio samog sebe u stanje duboke hipnoze te da je izgubio osjećaj o onome što se zbivalo oko njega. Inače, Hannibal je nedavno svladao tehnike dovođenja u somnambulistički trans (jedan od oblika autohipnoze) kako bi mogao strpati nekoliko mačeva niz grlo u svojoj cirkuskoj točci u cirkusu Horrors gdje radi već četiri godine.

Nakon svega, cirkusant je rekao kako se ne sjeća ničega osim da je ustao oko 10 sati ujutro i počeo s vježbanjem.

06.01.2010. 16:41:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh