« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MUKE PO GRUDNJACIMA

Pet pravila za odabir idealnog grudnjaka

Nošenje pogrešnog grudnjaka može izazvati čitav niz zdravstvenih i kozmetičkih problema, stoga je vrlo važno da pronađete pravu veličinu za sebe

Fotografija vijesti
Više o

grudi

,

ispravan grudnjak

,

grudnjaci

,

žensko zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima, čak osam od deset žena nosi grudnjak pogrešne veličine. Jedan od razloga tomu leži u činjenici da se oblik i veličina grudi mijenja za života, najčešće zbog dobivanja na težini, trudnoće te starenja. S druge strane, velika većina žena ne uzima tu činjenicu u obzir, već svaki put iznova kupuje jednu te istu veličinu grudnjaka.

Nošenje pogrešnog grudnjaka može izazvati čitav niz zdravstvenih i kozmetičkih problema, stoga je vrlo važno da pronađete pravu veličinu za sebe. Na raspolaganju su vam dvije opcije. Možete zatražiti pomoć stručnjaka, koji će to učiniti za vas (i to vam naplatiti!) ili možete slijedeći ovih nekoliko koraka to učiniti sami. Evo i kako:

1. Izmjerite opseg svog grudnog koša, tako da stavite krojački metar direktno ispod vaših grudi. Ukoliko je obujam ispod 84 centimetra, dodajte 13; ukoliko je između 84 i 106 centimetara, dodajte 8; a ukoliko je iznad 106 centimetara, dodajte 5 centimetara. To je širina grudnjaka koja vam treba.

2. Nakon toga, izmjerite poprsje na najširem dijelu. Bilo bi idealno da nosite grudnjak dok ovo radite, čak i ako vam ne stoji potpuno kako treba, budući da će vam to dati precizniju mjeru. Kad dobijete opseg poprsja, od tog broja oduzmite širinu grudnjaka koju ste dobili prethodnim mjerenjem. Broj koji na kraju ostane je veličina vaših košarica. Razlika od dva i pol centimetra su košarice A, pet centimetara su košarice B, sedam i pol centimetara su košarice C, 10 centimetara su košarice D i tako dalje. Ukoliko vam je jedna dojka veća od druge, dubinu košarica prilagodite onoj većoj.

3. Isprobajte nekoliko različitih grudnjaka koji pristaju vašim mjerama kako biste se odlučili koji vam najbolje pristaje. Kopčajte ih na najširoj ili srednjoj kukici, a nikad na onoj najužoj. Ukoliko ih već u dućanu morate kopčati na najbližim kukicama, to je jasan znak da vam je grudnjak prevelik.

4. Dobro provjerite kako vam grudnjak stoji. Traka bi trebala stajati ravno na vašim leđima, a žica ili šav moraju stajati točno ispod vaših grudi te ih potpuno uokviravati. Naramenice moraju biti zategnute, ali ne toliko da vam budu ukopane u kožu. Košarice trebaju držati vaše grudi čvrsto, ali istovremeno i nježno.

5. Ukoliko su vam košarice premale, odaberite grudnjak s većim košaricama, ali ne mijenjate širinu grudnjaka (primjerice s 85B na 85C). S druge strane, ukoliko vam veličina košarica pristaje, ali vas steže remen, uzmite grudnjak veći za jednu širinu, ali s broj manjim košaricama (s 85B na 90A).

24.01.2012. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh