« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
NAPOKON AKCIJA

Pet milijuna kuna Ministarstva poljoprivrede za otkup lošeg mlijeka

Proizvođačima mlijeka podijelit će se kukuruz iz robnih rezervi u zamjenu za zaraženu hranu i otkupiti mlijeko

Nevjerojatno, ministar koji je nešto i napravio
Nevjerojatno, ministar koji je nešto i napravio (Arhiva)
Više o

Tihomir Jakovina

,

aflatoksin M1

,

otkup mlijeka

,

zaraženo mlijeko

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, iskočio je iz uobičajene sheme rada ministara Zorana Milanovića i povukao odličan i kvalitetan potez kojim će sanirati probleme mljekara. 

Ministarstvo poljoprivrede djelomično će obeštetiti proizvođače kojima mliječna industrija nije otkupila mlijeko, a iz robnih rezervi će dobiti zdrav kukuruz u zamjenu za zaraženu hranu, rekao je u nedjelju ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izlažući akcijski plan po kojemu će se za to izdvojiti oko pet milijuna kuna.

'Nema bacanja mlijeka nego će se s farmi koje imaju pozitivne uzorke mlijeko odvesti i neškodljivo uništiti u bioenergetskim postrojenjima', kazao je ministar Jakovina na konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu.

Mlijeko će se preuzimati od utorka, rekao je i dodao da su pronađene povećane količine mikotoksina u uzorcima mlijeka na 400 farmi u istočnom dijelu zemlje na kojima se dnevno proizvodi oko 70 tisuća litara mlijeka.

'Osim što će za to mlijeko poljoprivredni proizvođači biti dijelom obeštećeni, sustavno ćemo im pomoći da što prije na svojim farmama počnu proizvoditi zdravstveno ispravno i kvalitetno mlijeko, kao inače. Pritom tražimo njihovo razumijevanje i kooperativnost', naveo je ministar.

Pojasnio je da će se za farme gdje su uzorci mlijeka pozitivni i gdje nema otkupa osigurati ispravna stočna hrana s kojom se stoka na farmi odmah mora početi hraniti. Za to vrijeme, dodaje, veterinarski inspektori i djelatnici Poljoprivredne agencije žurno će uzorkovati postojeću hranu na farmama.

25.02.2013. 05:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh