« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POI VANCOUVER

Pesjak odustao, Dadić zadovoljan nastupom u slalomu

Pesjak nije razočaran, jer je dao najviše od sebe što je u ovom trenutku mogao

(Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

POI

,

Mario Dadić

,

Zlatko Pesjak

,

Zimske paraolimpijske igre

Drugog dana natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Vancouveru na skijalištu Whistler Creekside na rasporedu su bila slalomska nadmetanja skijaša sa oštećenjima ruku ili nogu, a koji skijaju u stojećem položaju.

Hrvatske boje branili su naš ponajbolji skijaš Zlatko Pesjak i veteran Mario Dadić. Pesjak je odustao u drugoj vožnji, a Dadić je završio na 39. mjestu.

Prvi je startao Zlatko Pesjak. Po njegovim riječima, staza se bitno razlikovala u prvoj vožnji od one kakva je bila za vrijeme pregleda prije prvog nastupa. Staza je bila dosta mekana i toplije vrijeme je učinilo svoje.

No, to nije bilo kraj Pesjakovim problemima. Već nakon nekoliko vratiju sa desnom rukom promašio je kolac koji ga je potom udario u kacigu. Dobiveni udarac spustio mu je kacigu i zaštitne naočale i tako mu smanjilo vidno polje što je Pesjaku još više otežalo nastup, tako da je na cilju prve utrke zauzeo za njegove mogućnosti loš plasman, 35. mjesto.

Drugi naš skijaš Mario Dadić, nositelj hrvatskog stijega na otvaranju 10. zimskih paraolimpijskih igara, nije krio svoje zadovoljstvo. Iako je po njegovim riječima bilo doista teško, jer staza je bila na nekim mjestima ledena a na nekima premekana, najteže mu je bilo na ciljnoj strmini posljednjih pet vratiju prije cilja, ali ipak sve u svemu bio je zadovoljan da je kao 39. okončao prvi lauf.

Zlatko Pesjak je, kao i prije četiri godine u Torinu, pred samim ciljem "haklao" je jedna vrata i još jednom odustao. Unatoč odustajanju, nije bio razočaran svojim nastupom, jer je dao najviše od sebe što je u ovom trenutku mogao.

Mario Dadić uspio je okončati drugu vožnju, a po njegovim riječima čak ju je i bolje odvozio od prve, jer unatoč činjenici da je staza bila dosta izrovana i mekana Dadić je na kraju svoje paraolimpijske slalomske utrke bio zadovoljan kao 39. skijaš.

I ovoga puta ovo poznato kanadsko skijalište iskazalo je čudljivost vremenskih uvjeta. Pri dolasku natjecatelje je dočekala magla i susnježica, da bi se za nekoliko trenutaka pojavilo sunce i još nekoliko puta tako.

U utorak, 16. ožujka, na rasporedu su veleslalomske utrke, a naše boje braniti će slabovidna skijašica Nikolina Šantek i Dino Sokolović koji se natječe u konkurenciji tzv. sjedećih skija. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 11:58:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh