« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
IPAK

Pentagon priznaje da je u tajnosti vodio NLO program

Između 2009. i 2012. bez znanja javnosti istraživali su neidentificirane leteće objekte

Ganjalo se male zelene, ipak :)
Ganjalo se male zelene, ipak :) (Pixabay)
Više o

NLO

,

Pentagon

Za američko je istraživanje godišnje trošeno 22 milijuna dolara, svota koja je bila skrivena među milijardama dolara u blagajni Ministarstva obrane.

Sve je počelo na zahtjev bivšeg demokratskog vođe u Senatu, Harrya Reida, koji je odavno poznat prema svojoj strasti i entuzijazmu za otkrivanjem svemirskih fenomena.

Većina novaca završila je u zračnim istraživanjima koje je vodila tvrtka Roberta Bigelowa, milijardera, poduzetnika i dugogodišnjeg Reidovog prijatelja.

"Nije me sram niti mi je žao što sam sve započeo", Reid je rekao The New York Timesu.

No prema izjava njegovih sponzora, program je i dalje aktivan, a stručnjaci, uz svoje standardne obaveze, nastavljaju pratiti sve čudne pojave na nebu.

Jedan od bivših zaposlenika tvrdi da je program možda nastao kako bi se nadgledale suparničke političke sile i njihov moguć razvoj opasne tehnologije.

Iz Pentagona potvrđuju da je program službeno završen nakon što se provodio od 2009. do 2012. jer je potvrđeno da postoje projekti od veće važnosti kojima se Ministarstvo obrane treba posvetiti.

No traje li još uvijek u tajnosti?

Reid tvrdi da Ministarstvo obrane sve potencijalne prijetnje shvaća ozbiljno, i provjerit će svaku čudnu informaciju koju dobije. "Svi koji misle da imaju odgovore, zavaravaju se. Ne znamo odgovore, no imamo dovoljno dokaza koji nam daju pravo da postavljamo pitanja. Radi se o znanosti i nacionalnoj sigurnosti. Ako Amerika ne povede u pronalasku odgovora na ta pitanja, onda će to učiniti netko drugi."

Prema onome što imamo prilike čuti i pročitati, teško je bilo što zaključiti. Znamo samo da ponovno ništa ne znamo.

 

 

Piše: Andrea Holi
18.12.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh