« Film
objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana
FILMOVI

Pelikan i Nemoguća misija na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac održat će se zagrebačka premijera nagrađivanog debitantskog filma Pelikan Filipa Herakovića, a ostatak tjedna donosi izbor hitova

Dobri filmovi...
Dobri filmovi... (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Ljetna pozornica Tuškanac

Pelikan je neobična i originalna egzistencijalistička komedija, koja svojim humorom podsjeća na filmove Yorgosa Lanthimosa i grčki „čudni val". Svjetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu Tallinn Black Nights, gdje je nagrađen Posebnim priznanjem žirija za režiju, a na Festivalu autorskog filma u Beogradu osvojio je nagradu Najhrabriji film Balkana. Hrvatsku premijeru imala je na Pulskom filmskom festivalu, a na Ljetnu pozornicu Tuškanac stiže nakon uspješne distribucije po ljetnim kinima na obali.

Filmovi koji su obilježili ljeto

Zadnji tjedan kolovoza idealna je prilika da pogledate neke od hitova koji su obilježili ljeto. To su prvenstveno satirične komedije Barbie Grete Gerwig, Asteroid City Wesa Andersona i Trokut tuge Rubena Östlunda. Svaku od njih krasi odlična glumačka postava, izvrsna priča i idealan omjer autorskog i komercijalnog senzibiliteta.

Tjedan završavamo projekcijom sedmog nastavka frašize Nemoguća misija, u kojoj se Ethan Hunt suočava s dosad najopasnijim neprijateljem. Nemoguća misija: Odmazda - prvi dio publiku i kritiku diljem svijeta oduševio je svojim impresivnim i maštovito režiranim akcijskim scenama, dobrim omjerom napetosti i humora te uvijek pouzdanim Tomom Curiseom, koji je dio vratolomija izveo bez pomoći dublera.

Film u šumi program je koji nastaje u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, a održava se na Ljetnoj pozornici Tuškanac do početka rujna.

Više informacija o programu potražite na www.ljepotu.hr.

31.08.2023. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh