« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NOGOMETNA LEGENDA

Pele kritizirao FIFA-u, a i Messi nije ostao pošteđen

Legendarni Pele oštro je kritizirao FIFA-u da mora riješiti korupciju u svojim redovima, a za Messija je rekao da je odličan igrač ali da još uvijek nije njegov dostojni nasljednik

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

korupcija

,

messi

,

Pele

,

FIFA

Došlo je vrijeme da očistimo korupciju u FIFA-i od samog vrha prema dolje, kazao je proslavljeni brazilski nogometaš Pele u razgovoru za francuski Le Monde, javlja Hina.

"FIFA je očito u velikim problemima zbog korupcije i sada je najbolje vrijeme za temeljitu obnovu. Moj Brazil ima i puno veće teškoće zbog prljavština u nogometu, ali treba krenuti odsamog vrha, a to je FIFA", kazao je Pele.

FIFA se suočava s najvećom korupcionaškom aferom proteklih godina, a bivši predsjednik Azijske nogometne konfederacije Mohamed Bin Hammam dobio je doživotnu zabranu jer je optužen za podmićivanje članova FIFA u borbi za predsjedničko mjesto sa Seppom Blatterom. Pele, svjetski prvak s Brazilom 1958., 1962, i 1970. već duže vrijeme nije u dobrim odnosima s Blatterom, a stoički je podnio i provokaciju novinara Le Mondea, koji ga je upitao je li Lionel Messi njegov nasljednik.

"Messi je odličan igrač, ali kada osvoji tri naslova svjetskog prvaka ili postigne 1.283 pogotka, onda možemo razgovarati ponovno tko je najveći nogometaš svih vremena", zaključio je Pele.

 

20.01.2012. 17:50:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh