« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
hrabra borba

Patrick Swayze se boji smrti

Swayze strahuje da ima još samo dvije godine života

Glumac Patrick Swayze i njegova žena Lisa Niemi
Glumac Patrick Swayze i njegova žena Lisa Niemi
Više o

patrick swayze

,

rak gušterače

,

Prljavi ples

,

Lisa Niemi

Američki glumac Patrick Swayze rekao je u prvom televizijskom intervjuu nakon što mu je prošle godine dijagnosticiran rak gušterače kako je preplašen, ljut i kako "prolazi kroz pakao" te da mu preostaju možda još samo dvije godine života.

Godinu dana nakon dijagnoze jednog od najtežih oblika raka, zvijezda filmova "Prljavi ples" i "Duh" rekao je u intervjuu s Barbarom Walters za ABC kako je već preživio dulje nego što su mnogi prognozirali.

Priznao je ipak kako mu preostaje još malo vremena. "Rekao bih da su pet godina puste želje. Dvije godine čine se vjerojatnima vjerujete li statistikama. Želim poživjeti dok ne pronađu lijek, što znači da bi ih trebao požurjeti."

Rak gušterače često se otkriva tek nakon što je metastazirao, pa samo četiri posto oboljelih preživi pet godina nakon dijagnoze. Većina oboljelih umre za šest mjeseci.

"Možete se kladiti da prolazim kroz pakao" rekao je. "Da, prestrašen sam. Da, ljut sam. Da, pitam se zašto ja?", rekao je 56-godišnji glumac i plesač.

No opovrgnuo je izvješća da je na rubu smrti. "Umirem li? Odustajem li? Jesam li na samrti? Opraštam li se od ljudi? Ne."

Swayze je kazao kako su mu liječnici u siječnju prošle godine dijagnosticirali rak gušterače četvrtog stupnja, s metastazama na jetri.

Snimanje nove serije

Podvrgnut je agresivnoj kemoterapiji i eksperimentalnom liječenju. Unatoč terapiji snimio je novu televizijsku detektivsku seriju "Zvijer" i to bez analgetika.

U pet mjeseci snimanja, uglavnom u hladnim, noćnim uvjetima u Chicagu, propustio je samo dan i pol rada. Serija se počinje prikazivati 15. siječnja.

"I daljem sanjam o budućnosti, dugom i zdravom životu, ne u sjeni raka nego u svjetlu", rekao je.

Swayze je 33 godine u braku s Lisom Niemi. Upoznali su se 1970. kada je Lisa, tada 15-godišnjakinja, učila plesati kod njegove majke. Oboje su iz Houstona. (hina/metro-portal)

07.01.2009. 09:46:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh